Zobacz pojedynczy post
stary 22-02-2006, 15:37   #1
Cossma
Użytkownik Forum

Cossma's Avatar

Data dołączenia: 29 08 2005
Lokacja: LG TOWN

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Cossma
Profesja: Elite Knight
Poziom: 138
Skille: 94/90
Poziom mag.: 8
Domyślny Historia Fenomenu Chuck'a Norrisa !

Na wstępie zaznaczam iż topic ten jest kolejnym "zabawnym/nudnym" tematem w stylu “Top Ten faktów o Chuck'u Norrisie". Mam zamiar przedstawić wam całą prawdę o fenomenie Chuck'a. Do napisania tego artykułu zainspirowało mnie prawdziwe pytanie mojego kolegi, które zadał mi kilka dni temu: "Kto to jest ten Chuck i o co chodzi z tymi dowcipami". Można by pomyśleć gdzie on był przez ostatnie tygodnie, że nie zna naszego bohatera . Ale koniec przynudzania. Zacznijmy od krótkiej biografi człowieka "który robiąc pompki odpycha ziemię" !

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wikipedia

Carlos Ray Norris Jr., znany jako Chuck Norris, (ur. 10 marca 1940 w Ryan), to amerykański aktor, gwiazda Hollywood, mistrz sztuk walk. Sześciokrotny mistrz świata w karate.

Norris urodził się jako syn Czirokeza, Raya Norrisa i jego żony irlandzkiego pochodzenia, Wilny. Ma dwóch młodszych braci. Ojciec Chucka Norrisa, alkoholik, opuścił rodzinę. W wieku 12 lat Carlos Ray przeniósł się z matką i braćmi z Oklahomy do Kalifornii. Po ukończeniu szkoły średniej wstąpił do wojsk lotniczych i stacjonował w Korei. W wojsku przybrał pseudonim Chuck. W Korei poznał sporty walki, trenował m.in. tangsudo. W 1962 powrócił do USA, gdzie założył kilka szkół karate. Do jego szkół uczęszczały znane osobistości, m.in. Steve McQueen, który zasugerował mu karierę filmową, ponadto Priscilla Presley i Michael Landon.

W 1968 Norris został mistrzem świata w karate w wadze średniej. Rok później magazyn Black Belt przyznał mu tytuł fighter of the year ("zawodnik roku"). Poza tym Norris jako pierwszy człowiek spoza dalekiego wschodu uzyskał 8. dan w taekwondo, był też mistrzem tangsudo. W 1974 zakończył karierę sportową.

W filmie Norris zdobył popularność dzięki roli przeciwnika Bruce'a Lee w Drodze smoka oraz dzięki głównym rolom w serii filmów Zaginiony w akcji. Kolejnym sukcesem Norrisa był serial telewizyjny Strażnik Teksasu, w którym grał główną rolę Cordell'a Walkera oraz pełnił funkcję producenta wykonawczego (executive producer).

Norris wydał autobiografię pod tytułem The Secret of Inner StrengthTajemnica siły wewnętrznej). Założył też organizację Kickstart walczącą z przemocą i handlem narkotykami w szkołach.

Chuck Norris ma czworo dzieci, z pierwszego małżeństwa synów Mike'a i Erika, zaś z drugiego, z Geną O'Kelley bliźniaków: syna Dakotę Alana i córkę Danilee Kelly.
Zapewne nie wszyscy z was wiedzą że ta fala dowcipów nie zaczęła się w naszej środkowo europejskiej Ojczyźnie. Gdyż to w USA (Stany Zjednoczone) od wielu lat ludzie nabijają się z Chuck’a. Od kilku lat postać Chuck’a Norrisa była tematem wielu rozrywkowych TALK SHOW. Lecz za sprawą Internetu dopiero w 2005 roku w USA nastała era „Faktów Chuck....” . W Polsce rozpowszechniły się one dopiero na początku 2006 roku za sprawą serwisu www.joemonster.org, a dokładnie pierwszy artykuł powstał 7 stycznia 2006 o godzinie 23:03. Następnie za sprawą komunikatorów internetowych i innych serwisów, które zaczęły także publikować kolejne fakty Polskę opanowała ERA CHUCK’A NORRISA.

Sam Chuck tak komentuje całą sytuację:

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chuck Norris - tłumaczenie by Cossma
W odpowiedzi na „Przypadkowe fakty” które, są wytworem internetu.

Zdaję sobie sprawę, z wyjaśnienia pewnych wypowiedzi na mój temat, które od pewnego czasu zaczęły się ukazywać w Internecie i poczcie elektronicznej czyli „Fakty Chuck’a Norrisa”. Widziałem kilka z nich. Część jest bardzo zabawna. Inne natomiast nie są już aż tak zabawne. Będac bardziej uczniem Dzikiego Zachodu niż wielkiego świata internetu, nie jestem pewien co z tym zrobić. Co może bardzo dziwić. Ja wiem że chłopcy co to robią będą chłopcami i nie zamierzam brać tych rzeczy na serio. Kto wie, może zachęci to młodych ludzi do odszukania prawdziwych faktów w mojej ostatniej autobiografii "Against All Odds?".
więcej...
Tłumaczyłem to na szybko, więc mogą być pewne błedy w tłumaczeniu ale sens powinien być zachowany. Dziekuję Aval'yah za wskazanie błedu w tłumaczeniu.

Mi osobiście już powoli mija ten szał nabijania się z Chuck'a. Choć czasem z kolegami się z niego ponabijamy, ale już coraz rzadziej. Jestem pewien, że "Era Chuck'a" utrzyma się jeszcze kilka tygodni może miesięcy i nikt już nie będzie pamiętał całej tej globalnej sytuacji.
Zachęcam was abyście także zaczęli podchodzić z dystansem do faktów, bo ile można się nabijać z jednego człowieka. A co za dużo to podobno niezdrowo .

Ale pamietajcie, że
Nie ma teorii ewolucji, jest lista stworzeń, którym Chuck Norris pozwala żyć. Więc radzę wam nie żartować z niego, bo możecie zostać skreśleni z tej listy.

PS. Wrazie błedów ort, skł, albo innych proszę o zwrócenie mi uwagi, gdyż mimo iż się starałem to nie każdy jest idealny jak CHUCK NORRIS !!!

Ostatnio edytowany przez Cossma - 23-02-2006 o 12:58. Powód: poprawienie kilku błedów
Cossma jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.