Temat: News
Zobacz pojedynczy post
stary 22-02-2006, 16:29   #755
berger
Użytkownik Forum

berger's Avatar

Data dołączenia: 07 09 2005
Lokacja: LODZ

Stan: Niegrający
Profesja: Rookstayer
Świat: Iridia
Poziom: 10
Skille: 15/16
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Adolphus Elbragol
Przypieprze sie do faktu, ze byla to gatka z nim, nie z jego liderem, ktory w zasadzie jest odpowiedzialny za akcje swoich czlonkow i to z nim powinno sie rozwiazywac problemy w pierwszej kolejnosci. A o tym z nim pogadam. Co, jak co, ale swoje akcje winno sie potem uzasadniac. Dodatkowy opieprz dostanie za to, ze bil kogokolwiek bez supportu gildii.
Niebyles wtedy online zawsze pisze do lidera, a Vice odpowiada za gildie w razie nieobecnosci lidera... Napisalem do niego i zrobilem ok, w koncu sam go mianowales na zastepce wiec tu racja stoi po mojej stronie.

Cytuj:
Moze i padnie, ale Arc nie ma tu nic do rzeczy. Padnie, jesli znowu cos spieprzy z uhaniem i nas nie bedzie w poblizu. Bo jak mowilem - bez urazy - trapowalismy juz lepsze chary i to wtedy, kiedy praktycznie nie mielismy zadnej kasy ni run na iridii (ba! czesc z nas biegala na totalnie zwasteowanych charach. Na przyklad Ja, Anumrati, Sinvord). Teraz sytuacja wyglada minimalnie inaczej, a roznica pomiedzy naszymi, a Twoim lvlem nie jest ani przerazajaca, ani zlowrozebna.
Tym lepiej, jak bedzie walka wyrownana to urozmaici gre dla obu stron i tak jestem pewien ze bede miec Rook ,ale o swoje powalcze, bo powiem szczeze ze 1 ded i niemoge juz z SD walic . A na Bentero mam fundusze i chara ale niemam passow .

Cytuj:
Fakt. Ale dlaczego nie mogloby byc: 'podejdziesz, zapytasz, czy mozesz sie poczestowac, dostaniesz ~4-5 rybek, zebys sie odczepil i pojdziesz w cholere'?Przykro mi, zolta czaszeczka okropnie irytuje. A missclicki, gdy nie ma sie redskulla zdazaja sie naprawde bardzo zadko. Ostatnio nabil na mnie 'yellowa' ~30 ed. Dostal dwa hity z wanda, przeprosil i zaczal uciekac. Niestety trafil po drodze na schody, ponizej ktorych czekaly na niego minosy wraz z dwoma minoguardami. Dostal swoj loot spowrotem, a mam nadzieje, ze przy okazji nauczyl sie czegos
Nie nie nie... Uzywam TCC i gram na slabym kompie (P100) i z moimi lagami wilokrojnie lapalem GS na RSach ale to bylo przez przypadek podobnie jak ktos na mnie zrobil jesli napisal mi sory misclik to niejest to dla powod. To jest poprostu zabicie slabszego. GS w takim przypadku nietlumaczy nikogo, chyba ze ktos ma maniakalna chcec wyzycia sie na innych.

Cytuj:
Zalezy od tego, co powiesz. Pozatym, im mniej osob lubiacych 'niestosowne' wyzywanki i jezdzenie po rodzicach na mainie mniej, tym gra sie przyjemniej.Cytujac kogos madrzejszego odemnie, granica dobra i zla jest okrutnie relatywna. Szybkie expienie, szczegolnie na poczatku serwa jest doskonalym powodem do ubicia kogos, jesli oczywiscie mamy taka mozliwosc. Bo im mniej postaci przy sterach serwera, tym wieksza nasza wladza (mowie to calkowicie hipotetycznie, jakoze Lamalas to jak dotad moj najlepszy char - nigdy nie mialem okazji byc w gildii ownujacej serwer). Widzisz, dobro naszych charow, a przez to i naszych znajomych (bo przeciez uzywamy tych charow takze do obrony naszych 'bliskich', grajacych na tym serwerze, nie?) tez moze byc doskonalym powodem.
Niestosowne chodzilo mi np to co mowiles ktos cos pisal do innego a temu sie niespodobalo , badz zwrocenie uwagi ktora jest dla innych skaza na honorze. Podobnie jak zabijanie przez to ze ktos lepiej expi jest tylko przyznanie sie do tego ze jest sie GORSZYM i proba dowartosciowania sie.

Cytuj:
Ezekielowi zdaza sie kozaczyc - zreszta tak, jak i kazdemu. Juz pisalem, ze z nim pogadam na ten temat. Nie sadze, ale rozumiem Cie, ze nie chcesz ryzykowac ich dobra. Swoja droga, jeden z zabojcow Ezekiela byl z Gildii, jakoze Ty i reszta nie gracie tu i nasze prosby o paymenty zostalyby pewnie zabite smiechem, ktos musial za wasza akcje zaplacic. W przypadku czlonka inferna, zastosowalismy odpowiedzialnosc zbiorowa - ktora owszem, moze nie jest do konca fair, ale pomaga. Wszak strach jest odrobine podobny do szacunku, prawda? Ktos za wasza akcje musial zaplacic,Placili dla przykladu. Bylo, nie neguje
Ciesze sie ze przznales sie, coz zrezygnuje z paymentsow niechce 100k tylko byscie zwrocili to co wzieliscie od ludzi z Inferno i przeprosiny od Ezekiela na Forum .pl dla mnie i Sir Lobocopa. Niechce zbyt wiele ale w taki sposob obie strony konfliktu beda zadowolone. Mianowales Vickiem Eze tak samo za niego odpowiadasz jak i cala wasza gildia gadalem z nim on mnie tak potraktowal wiec zachowalem sie fair. Placic powienien ten co powoduje a nie niwinne osoby.

.
Cytuj:
Mogliscie przewidziec, ze za wasza akcje ktos odpowie. Wojna zawsze miala niewiele wspolnego ze sprawiedliwoscia i jakimikolwiek zasadami gry. A - jak sam mowiles - zabijajac Ezekiela, rozpoczales wojne. =)Hrhrhr, Berger, Berger sprawiasz, ze usmiech wraca na moje zmeczone mowieniem usta =)
Jak juz napisalem moze ubije 2-3 osoby od was nie tak znaczace ale bede wam utrudniac zycie, jak napisalem wczeseniej jest inna metoda rozwiazania problemu. Przeprosiny exe tu lub na tibia.com jak woli(ja + Lobo).I oddacie dla gildi Inferno to co stracili.

Cytuj:
Jedyne, co mozliwe, ze dostaniesz to przeprosiny od Ezekiela. I to nie dlatego, ze sie boimy. Jest szansa, ze je dostaniesz, bo jego zachowanie bylo - jak to ujales - niskie. A co do reszty... Odpowiem kolejnym cytatem. "Nie bedziemy ukladac sie z terrorystami!" =D
Ciesze sie ze potrafisz racjonalnie dojsc do pewnych wnioskow, dlatego proponuje skonczyc ten temat tutaj i wejde na Tibie i napisze ci na priv. Czekam na Przeprosiny Eze i decyzje twoja co postanowic z kasa ktora wzieliscie od Inf~. Zachowaliscie sie podobnie jak Arc kiedy ubili Ruggiga a to spotkalo sie z niesmakiem wszystkich poza arc.

Cytuj:
Pozatym, milo, ze w naszym spokojnym Nothingham zalagl sie Robin Hood i jego wesola kompania. =]
XDDDDDDDDD to mi sie spodobalo Robin Berger xD

Wejde dzis na tibie i proponuje te rozmowe zakonczyc tym postem odpowiedz tylko na temat tego co zrobic z paymentsami dla Inf oddacie czy nie. Dzieki za rozmowe

btw.sorki za blady ale mam dysortografie. pozdro all.
berger jest offline