Zobacz pojedynczy post
stary 18-06-2004, 14:44   #16
Lefty
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 24 10 2003

Domyślny

Miło że jest kilka osób za "nonPvP" ;]

@Matheous
"thiefostwo na OGROMNA skale:/ "
Gram na nonpvp sporo czasu... ciężko jest lootbag przepchać przez Carlin czy Thais, ale reszta miast zbyt wrogo nastawiona nie jest ;]

"noobstfo sie szerzy, bo jest bezkarne..."
Carlin, depo, 15 osób, jedna spamuje "i sell katana msn me pls"... nooba mamy tylko jednego, ale że go najwięcej widać, to od razu Carlin miasto noobów, a nonPvP ich server.
"Ignore" to wspaniała opcja, jak umiesz z niej kożystać, to nie ma problemu ;]

"glupia banda 8 lvli moze zenichecic uczciwego 100 lvla(beda go blokowac, wyzywac, spamowac mu na priv itd az w koncu skonczy z Tibia[i depresja])"
spam/wyzywanie = wyżej wymieniony "Ignore" :]
blokować = nie widziałem jeszcze żeby któryś z highleveli miał z tym problem.

"nie mozna potrenic z kolegami(profesje walczace-ciezkie zycie, ciankie skille)"
jak wspomniał pebe, trening z potworkami, i są miejsca, gdzie potworków na dwie i więcej osób starcza [we dwóch zawsze raźniej ;]]
Niestety, fakt że nie można trenować przed depo/domkiem/w oczekiwaniu na spawn, wpływa na obniżenie średniej skilli :P

@xim
"a na nonPvP to grają prawie same n00by"
już o tym pisałem, nooby nie stanowią nawet 50% społeczności, w więkrzośći "nieporozumień" nawet z 8lvlem potrafiłem się dogadać... był człowkiek który wybił mi raz trenerów, przemówiłem mu do rozsądku, przeprosił, i gdy tylko widział że trenuje, nie podchodził nawet, ew. rzucał mi coś żarcia... jeżeli zaczoł bym od razu jechać mu po rodzicach, do nieczego bym nie doszedł...

@Podpalacz
"swiat non PvP czyli swiat takich samych nieudacznikow jak on"
nikt mnie nie zrookował na pvp, żeby zacząć grać na Calmerze, jest to pierwszy server na jakim stworzyłem postać [byłem newbie do tego stopnia, że nie kojażyłem co to znaczy "nonpvp"], mam tu mase znajomych, i nie uważam żeby któryś z nich był nieudacznikiem.
Gra mi się tutaj dobrze, nie narzekam na noobów/złodzieji, znajomych mam tylu, że w 90% przypadkach, gdy ktoś mi przeszkadza w trenowaniu/huntowaniu, po max 5 minutach przeprasza, bo stwierdza że jestem kumplem kumpla jego kumpla -.o
Jedyne co mnie czasami odrzuca, to hacki, ale to nie jest problem typowy dla nonPvP, lecz dla całej społeczności Tibii.

pozdro.
Lefty jest offline   Odpowiedz z Cytatem