@Exodus
Dzieki za wyjasnienia, w sumie na cos takiego to i ja moglem wpasc, ale ludzilem sie ze za wojna stoja jakies inne przyczyny.
Nie wiem czy przeczytales moj pierwszy post, ale pisalem w nim ze bardzo prawdopodobne ze jak wygra BM moze sie dziac to samo co podczas panowania NG, no ale coz trzeba zaryzykowac, przeciez gozej juz nie bedzie

Jak dla mnie, to gdyby wieksza ilosc ludzi przylaczyla sie do BM przeciwko NG, niekoniecznie znajomych Xerteza, to po wygranej wojnie mialby on mniejsze przebicie jezeli chodzi o wprowadzanie swojego, niekoniecznie innego od NG stylu rzadzenia.
@Telikss
Co do szerzenia PA przez NG, mowisz ze robia to tak samo jak inne gildie rzadzace na serwerach, w takim razie sprawdz ile osob online jest na Obsidii, i na Kyrze, sam wtedy zobaczysz rozmiar ich PA, sam gralem na Obsidii, i juz tam mialem zaszczyt zetknac sie z NG, i powiem ci ze moja jedyna karta przetargowa byla protekcja od Kiry Wind'a gdyby nie on wielokrotni bylbym zabijany przez czlonkow NG. Przez nich wiekszosc dobrych graczy odeszlo z tego serwera, Yunichi, Galaxy, kilku moich ziomkow, dlugo by wymieniac. Aktualnie na Obsidi trwa teraz powstanie przeciwko NG, ale szczerze watpie czy bedzie to mialo jakis wiekszy skutek. Mimo to zycze im powodzenia, i jak najwiekszej liczby fragow. HAIL OBSIDIA!!
A co do wypowiadania sie o Tetro Aurelisie, przyznam sie nie znam tego/tych czlowieka/ludzi, ale wkurza mnie gdy ja musze w pocie czola expic kilkanascie godzin dziennie, zeby wbic kilka lvl, nie widze sie wtedy ze znajomymi, nie mam nawet czasu na porzadne rzarcie, a taki Tetro na kilku ownerow expi 23h 45' W sumie olewalbym to gdyby nie fakt ze przez pewien okres czasu byl on rekordzista jezeli chodzi o czas wbicia 100lvl. Denerwuje on mnie takze z powodu swojego zachowania, gdy czytam jego posty, wywiady z nim, albo ogladam z nim filmy wyobrazam sobie takiego maloego smiesznego ludzika, z przyszczami, w pinglach jak Stepien, zgarbionego siedzacego przed kapem, wiek maks 12-13 lat i wyrzywajacego sie na ludziach przed monitorem za to ze jakis "starszak" zabral mu kredki w szkole, albo polamal olowki... zenada, i taki czlowiek malby reprezentowac polskich dobrych graczy, chociaz jakby sie zastanowic to calkiem dobrze reprezentuje on wiekszosc polskich graczy w Tibia... ech szkoda gadac, ja to bym go tylko najchetniej spotkal w realu, i jakby mnie przekonal do siebie to bym sie od niego odczepil, ale jakby sie okazalo ze nadal mnie denerwuje, nawet bardziej niz teraz, to bym mu pokazal jak sie robala traktuje u mnie...