Temat: Narkotyki
Zobacz pojedynczy post
stary 24-02-2006, 12:34   #90
Gregoire
Użytkownik Forum

Gregoire's Avatar

Data dołączenia: 13 03 2005
Lokacja: Lodz

Stan: Aktywny gracz
Domyślny

Narkotyki powiadacie Mosci Panowie .

Uwazam, ze lekkie narkotyki powinny byc zalegalizowane w sprzedazy.
Dlaczego??
To jest indywidualny wybor czlowieka co robi z soba i swoim organizmem. Jesli chce palic maryche to niech pali, jesli nie to nie. Krzywdy tym nikomu nie robi.
Od palenia trawki jeszcze nikt nie umarl, poprostu tego nie da sie przedawkowac - a np. od alkoholu, papierosow, wachania kleju itp. ginie miliony osob na calym swiecie, ale "imperium" wmawia nam, ze wszystkie narkotyki sa zle i nas zabijaja.
Ilu pianych kierowcow zabilo siebie lub/i innych ludz na drogach, a ilu ujaranych ludzi zabilo kogos (nawet procentowo ta liczba bedzie o wiele mniejsza - tak mi sie zdaje)???.

Moja wolnosc sie konczy tam, gdzie zaczyna sie wolnosc innego czlowieka - jesli palac maryche, hasz itp. nikomu krzywdy nie robie, to czemu nie moge legalnie zapalic sobie po obiadku malego skreta???

Osobna kwestia jest przechodzenie od tzw. lekkich narkotykow do ciezkich.
Ale to jest tak jak z alkoholem - zaczyna sie od 1 piwka a niedlugo moze sie skonczyc 2 piwkami z rana, winkiem za 4,2 zl do obiadku i flaszeczka na dobranoc - jesli wpadniesz w alkoholizm i nie zaczniejsz sie leczyc, gwarantuje Ci ze umrzesz, tylko smierc bedzie dluzsza i bardziej bolesna.

Narkotykow i prostytucji nie da sie zlikwidowac - pokazcie jeden kraj nie-totalitarny, ktory by zwalczyl te problemy - towarzysza ludzkosci od wiekow, ale mozna je kontrolowac przez legalizacje - upadnie przemyt narkotykow, a panie oferujace swoje wdzieki beda mogly spokojnie placic skladke zdrowotna itp.

Mozna byc przeciwko lub za narkotykami, ale wg. mnie nie mozna zabraniac korzystac, ze swoich praw naturalnych - jesli jestem wolnym czlowiekiem to czemu nie moge legalnie zasadzic sobie na dzialce gandzi??
Skrzywdzi to kogos??

C.P. Baudelaire
Gregoire jest offline