Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cors Ent
Blessy zostaja
z faccem tez mozna kupowac blessy, tyko ze 4 a nie 5 [ odchodzi bless na eremo ]
zgon normalnie odbiera 10% posiadanego expa
kazdy bless zmniejsza straty to o 1%
do tego promocja (tylko pacc) zmniejsza o 3%
dlatego padajac z pacc i blesami traci sie 10% - 3%(promocja) - 5%(5xbless) = 2% expa strat
w twoim przypadku było to 10% - 5% (za 5 bless) = 5% strat
mozliwe ze ten 1 bless z eremo nie działał - aczkolwiek watpie - powinien
tak wiec blessy zadziałały jednak strata była i tak wieszka niz gdybys posiadał pacc- bo odpadł bonus z promocji
blesy na 100% działaja dla facców równiez- te ktore sie kupuje w facc arena - i to sa 4 a nie 3 jak pisałes 
|
Dzięki za odpowiedz wydaje sie być bardzo sensowana. Ale mam kurcze watpliwości bo ogolnie stracilem okolo 230.000 k expa ( w momencie smierci miałem dokładnie 100% do następnego lvla)a podczas ostatniej smierći na 69 lvlu (teraz był 70) straciłem zdecydowanie mniej ( wtedy także miałem blessy i promocje) i ogólnie ten 1% wtedy dał o wiele mniejsze straty, ale byc może jest to tylko moje subiektywne odczucie w aspekcie porażki jaką jest smierć  . Zaraz postaram sie dokladnie obliczyć sobie ile k expa stracilem tu odjąć tam dodać i podzielić i zobacze jak to dokładnie było  .
A więc 5,246,300-5%=4.983.985 a mam 5.019.xxx więc sam już nie wiem  które blessy zadziałały które nie i co tam jeszcze
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Sir Chromos - 24-02-2006 o 22:12.
|