Eh, szkoda Vladka, szkoda.

.
Tak co do tematu (już dość starego) hackowania:
Ciekawi mnie tylko skąd tu sie tylu speców wzięło, ja się od 4.5 roku ucze programowania (w różnych językach), brałem udział w wielu projektach informatycznych (niektórych sieciowych), znam 'dobrze' biblioteki winsock i ws2_32, jak i znam różnice między nimi a gniazdkami Berkeley. Używałem już różnych snifferów, debuggerów, pisałem w wielu środowiskach i na wiele platform. Znam też troche zagadnień 'poza-podstawowych' jak reverse engineering, pisanie przenośnego kody, etc. Jestem także uczniem technikum informatycznego (profil: technik informatyk). Zdaje sobie świetnie sprawe z tego, że wiem mało, wręcz bardzo mało. Ale jednak swoje wiem, widziałem, i stosowałem.
Niech mi ktoś więc wytłumaczy dlaczego większość rzeczy o hackowaniu jakie tutaj były zawarte na ostatnich kilku stronach są mi zupełnie obce?
Ludzie piszący o łamaniu 128 bitowego hasła metodą siłową (o ile się nie myle to 128 bitów to chwilowo uznawana granica bezpieczeństwa hasła, ponieważ nie można dokonać jego złamania w warunkach domowych w rozsądnym czasie)
Inni się boją podać własnego numeru GG. Totalna paranoja. Co drugie zdanie zawiera conajmniej przekłamanie z tego co się znajduje na ostatnich ~10 stronach. No dobra, to taki mój comment, a nie chce off-topic robić dłużej, w końcu temat o furorze. (jak ktoś chce to niech się wyśmiewa, że się kolejny noob bierze głos w sprawach na których się nie zna).
Kto obstawia że Taif jako pierwszy mag w tibi dobije lv 250?

(pytanie dodatkowe, czy wbije jako pierwszy tibijczyk lv 300?).
No dobra, tyle chciałem napisać, ile napisałem. Zajrze tu jeszcze kiedyś

.
-Axis