Zobacz pojedynczy post
stary 25-02-2006, 16:56   #75
jurek260
Użytkownik Forum

jurek260's Avatar

Data dołączenia: 26 08 2004
Lokacja: Katowice

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez djkuter
Giertych jest młody, 34 lata to mało na polityka.
Nie wiedziałem że Giertych jest taki młody!! Przynajmniej na takiego nie wygląda… ale nie wygląd świadczy o człowieku ale jego postępowanie, a o nim ani wygląd ani postępowanie dobrze nie świadczy…

Co do becikowego ( teraz przeczytałem poprzednie posty ).To jest największa pomyłka tego rządu!! Mogliby np. jakieś odliczenia zrobić dla rodzin spodziewających się dziecka a nie wywalać 1k, które ledwo coś dają a i tak nie zwiększą tym przyrostu naturalnego.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
A podatek liniowy byc moze zatrzymalby mlodziez wyjezdzajaca za granice;] Poczytaj statystyki. W 2004 roku niz zostal juz zachamowany. Urodzen przybywa. Do zachwiania systemu emerytalnego trzeba katastrofy - a takiej nie widze. A w dlugi panstwo sie zaczyna wpedzac... i z czego beda emerytury?
Podatek linowy nic nie da… Potrzeba obniżyć podatki dla firm a przynajmniej dać ulgi dla tych, którzy chcą coś otworzyć własnego. Im więcej powstanie małych firm i będą się utrzymywać na rynku tym bardziej będzie to mobilizować nie tylko młodzież do zostania, ale i założenia własnego interesu. A co z tym idze podwyższa się płace- oczywście nie szybko i zwiększy się przyrost.

A tak na marginesie : może to nie jest patriotyczne, ale mój znajomy mówi mi żebym się wyuczył i spier… z polski bo tu nigdy nie będzie dobrze.
jurek260 jest offline   Odpowiedz z Cytatem