Postaram się rozwiać większość wątpliwości wynikających z odpowiedzi na ten temat:
Nie myślę, że w Polsce znalazłoby się tylu chętnych pełnoletnich graczy, by możnaby było uzbierać ekipę i kasę. Większość to byłaby napalona młodzież poniżej 15 lat, bez kropli oleju w głowie, którzy myślą że to banalne coś takiego przygotować.
Taki zlot nie ma sensu bez żadnej dobrej zabawy. Powinna być duża hala (w lato nie ma znaczenia czy ze stali czy nie), lub jakiś namiot, żeby wszystkich pomieścić. Najlepiej by było żeby zjawiła się jakaś grupa muzyczna, by zapewnić rozrywkę. ABSOLUTNIE żadnych komputerów, bo to ma być zlot integracyjny. Duża ochrona, bar z alkoholem dostępny tylko dla dorosłych (dla pozorów), muzyka CAŁKOWICIE WYSTARCZĄ żeby zaspokoić potrzeby. Posłuchacie muzy, wyszalejecie się, nachlacie się (kubusia) i nie zauważycie gdzie wam ten czas minął.
Osobiście wolałbym raz na 5-10 lat zrobić olbrzymi zjazd fanów Tibii gdzieś nie w Polsce, lecz w Anglii, gdzieś, gdzie fanów Tibii jest mało, żeby wszyscy mogli się tam dostać po przystępnych cenach. Nie mówię o centrum Londynu czy NYC, ale o jakimś terenie za miastem, gdzie można naprawde poszaleć, np. olbrzymia bitwa na Paintballe, żeby TYLKO było wiadomo, że to zjazd TYLKO dla (pro)fanów Tibii, ale tak naprawdę żeby wszyscy się fajnie zabawili, nie zważając na to, czy ten z kim rozmawiam to mój najlepszy przyjaciel czy odwieczny wróg.
Oczywiście znajdą się wypadki takie jak gracze z levelami 200+, żadni zemsty za dawnego deada. Ale tym powinna zająć się ochrona.
Nie mówię koniecznie o Anglii, ale o jakimś kraju postronnym, w żadnym wypadku Szwecji/Danii/Holandii/Polsce/Brazylii/Argentynie, TYLKO POWTARZAM, kraju powszechnie dostępnym, bez olbrzymich ilości fanów Tibii, ale także z powszechnie rozumianym językiem Angielskim.
Oczywiście byłyby koszty, ale najlepiej by było, żeby organizatorzy (Myślę o WSZYSTKICH stronach fanowskich Tibii), zadbali o masowe środki transportu, tzn.
www.tibiaswe.com (Tar'tin, Klockren, Chompollet Tzetzi, Fri'ted) zadbali o zbiór fanów Tibii w Stockholmie/Uppsali, i wysłanie ich samolotem do miejsca spotkania, to samo z innymi państwami. Oczywiście problem z BR, ale to problem by należał do
www.tibiabr.com.
W najbliższych 2 latach, takie coś odpada.