Zobacz pojedynczy post
stary 02-03-2006, 10:42   #136
Kondzio K-ce
Użytkownik forum

Kondzio K-ce's Avatar

Data dołączenia: 30 10 2005
Lokacja: Kozienice

Stan: Na Emeryturze
Imię: Sunver
Gildia: Moonblades
Świat: Refugia
Domyślny

A oto i moje zdanie:
1) TBI nie ma keyloggera, Kaspersky i arcaVir nie mogą się mylić
2) Boty to takiego rodzaju programy, które w pewien sposób ratują resztki naszej osobowości. Dlaczego tak sądzę? Otóż Tibia, jako MMORPG jest grą bardzo wciągającą i gra takiego typu, że jak sasiad ma lvl 60 to ja musze mieć setny i nie spoczne póki tego nie osiągne. Większość graczy więc spędza setki godzin w miesiącu na graniu w Tibię i tylko szkoła ogranicza ich w tym destrukcyjnym zajęciu. Dzięki botom czas ten ogranicza się w stopniu dosyć znacznym. Nie mówie tu o ludziaj grających dla przyjemności, tylko tych którzy grają dla sportu, całymi dniami i tak naprawdę ich RL ogranicza się do tych kilku godzin w szkole. Z botem mamy więcej czasu dla siebie, możemy skoczyć na pizze z kumplami i w podświadomości cieszyć się z tego, że skille, mlvl, lvl rosną.
3) Używajcie botów jeśli chcecie. Pamiętajcie jednak że nic nie zastąpi ludzkiego mózgu np jeśli ktoś zacznie lurować potwory na waszego afkującego sorca lub gdy przyjdzie GM. Z tej sytuacji nawet najlepszy bot was nie uratuje.
4) Zamiast odzwyczajać ludzi od botów, zacznijcie odzwyczajać ich od Tibii.
5) A teraz apel ode mnie: Grajcie w Tibię dla przyjemności, by spotkać się z kolegami i koleżankami. Nie PGujcie. To naprawdę nie ma sensu. Zniszczy tylko Was i Waszą osobowość. Przemyślcie teraz to wszystko, czy nie lepiej byłoby wyjść z kumplami na ryby, pograć w gałę czy nawet odrobić lekcje niż siedzieć przed ekranem monitora cały dzień? Zastanówcie się.

PS: Sory za offtop ale dostałem weny i nie mogłem przestać
Kondzio K-ce jest offline   Odpowiedz z Cytatem