Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa
Ja tam za wybiciem drobiu nie jestem. I nie wiem jakimi słowami określić ludzi, którzy chcą tego dokonać (za mała charyzma?  ) .To jest po prostu sprzeczne z naturą ,i ludzie nie mają wiele większych praw niż zwierzęta. Znając życie to sami wyhodowali tego wirusa(może ktoś mnie oświeci, jakie były jego początki ) więc poniosą konsekwencję. Wiadomo, nie miło jest umierać z takiego powodu… Ale władze to zaniedbały, i teraz mamy poważny problem …
PS. Toruń 50km od Bydgoszczy :/
|
1. Co dd tego ma charyzma?
2. Niestety ludzie od zawsze zabijali slabsze zwierzeta i to
jest naturalne
3. Wirus ptasiej grypy jest mutacją innego ktory pewnie jest znany juz pewnie z poł wieku. Wirusy nie sa istotami zywymi i do funkcjonowania potrzebuja ofiary. Padło na ptaki.
4. hipisow nie lubie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ten sam jegomosc
A co zrobi głodny wilk kiedy zobaczy człowieka? Zje go.Bo takie są prawa natury ,które naruszają ludzie swoimi wynalazkami, robiąc z siebie istoty doskonałe . A czemu kiedy zginie 100 ludzi w katastrofie to mamy żałobę, mimo iż na świecie ginie tysiące ludzi dziennie?. To taka sama teza.
|
1. Wytęzajac mo biedy umysł nie mogłem znalesc powiazania miedzy glodnym wilkiem a katastrofa. Wybacz.
2. Żałoby nie musisz przestrzegac
3. Bo jezeli 100000 ludzi zgubi po groszu to nic, a jesli jedna osoba zgubi 100zł to moze stracic mieszkanie.
4. hipisow nie lubie.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Walekifa
Ale ludzie zaniedbali ten problem, przez co ptasia grypa się rozwinęła, i teraz chcą wybijać do tego drób. To mnie właśnie martwi, że człowiek jest istotą która nie zawaha się przed niczym żeby przeżyć. W ostateczności jesteśmy gotowi zabić przyjaciela żeby przetrwać. Co będzie za 10 lat? Wściekłe krowy były, ptasia grypa jest. Nie chce nawet myśleć.
|
1.Człowiek wybija chory drob z kilku powodow:
-Oszczedzaja im męczarni
-Nie przyosza pozytku
-Wybijacac chore ptactwo wzmacniaja gatunek(tak jak to robia mysliwi i drapieżnicy kazdego dnia[a spartanie tez tak robili ;p])
2. Dwa razy w swoim zyciu spotkałem sie z ludzmi kochajacymi kury, oba przypadki były w filmach ;p. Nie czuje sie przyjacielem kur.
3. W przyszłosci zwymyslimy szczepionki na choroby nekajace nas dzisiaj, a wirusu sie zmutuja i bedzie kolejna awatura w mediach. Na ludziach zeruje HIV i nie sadze zeby szybko trafiło nam sie cos gorszego (unless they're gonna say SHIT on television).
4. hipisow nie lubie.