Zobacz pojedynczy post
stary 09-03-2006, 22:11   #156
Szarlej
Guest

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Tarny
I na firewalle też sie znajdzie sposób. Ogólnie wszystkie zabezpieczenia da sie obejść i nie powiesz mi że jest inaczej.
Zgadzam się w pełni z tym stwierdzeniem, nic nie zabezpieczy cie w 100% poprostu kwestionuje podejscie do tematu, jeśli byłbyś w stanie napisać program, który przesyła dane przez firewalla, blokujacego wszystkie nieuzywane porty, komunikatory, nieuprawnione używanie programów przez inne aplikacje, stale kontrolujące docelowe ip lączenia sie aplikacji, a do tego unikający wykrycia przez dwa niezależnie działające programy monitorujące, no to cóż gratuluje, moim zdaniem to wykracza poza poziom zwyklego szarego studenta informatyki. Naprawde, nie miałem zamiaru sformułować mojego posta w żaden zbyt ofensywy sposób Tarny, poprostu dośc mam już ludzi bawiących sie podpinanie jakiś badziewnych keystroke loggerów i myślenie ze są "hackerami".

W kwesti TBI, nie twierdze że jest bezpieczny, twierdze że ja w czasie jego użytkowania nie napotkałem na żadne problemy związane z próbami nadużyć jego autora i to mnie popchneło do napisania tego posta... dla mnie Tibia to tylko gra, więc, oszukiwanie w niej to jak oszukiwanie w karty, a że naiwnych nigdy nie brakowało... no cóż, licze się z tym, że może sie kiedyś na tym przejade, ale póki co nikt mi nie udowodnił błedu. Więc jeśli już ludzie szukacie kozła ofiarnego, to polecam inne programy, moge służyć dośc długą listą.

Ogólnie rzecz biorąc, wydaje mi się, że ten post to głównie miejsce dla komputerowych frustratów nie potrafiących sobie poradzić z właściwą obsługą komputerów.

~Yours Szarlej
  Odpowiedz z Cytatem