Temat: Bojkot Google
Zobacz pojedynczy post
stary 10-03-2006, 14:15   #82
Vanhelsen
Użyszkodnik

Vanhelsen's Avatar

Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau

Stan: Początkujący
Imię: Vanhelsen
Profesja: Druid
Gildia: Inner Circle
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
Vanhelsen ma numer GG 2690575
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Level
Idż do dermatologa

Co dla ciebie jest brakiem argumentów?
To,że trzeba walczyc o swoje prawa ?
-że trzeba oczekiwać tego by zachodnia firma respektowała prawa człowieka i demokratyczne normy?
-że nie należy być bezstronnym gdyż ten problem może nas kiedyś dotyczyć i w sumie akcja nie jest de facto w obronie praw chińczyków,ale własnych?
Dla ciebie brakiem argumentu jest skuteczność akcji bojkotu?

Jedyny argument jaki od was przeczytałem to tyle,że Google to fajna wyszukiwarka. No i co z tego,ze fajna? Własnie dzieki korzystaniu z tych wszystkich praw przypisywanych do państw zachodu jest taka fajna.

Komuś kto powiedział,ze to nas nie dotyczy i chiny są daleko polecam artykuł w POLITYCE nr 10 z 11 marca 2006r, art."Jeszcze nie teraz?" J.Wilczak str. 54.
fragment

"A teraz prezydent (przyp.Łukaszenko)boi sie,że straci władze. To dlatego zamyka niezależną prase, zabrania młodzierzy zagranicznych wyjazdów, chce ograniczyć staże, zdelegalizował wiekszość organizacji pozarzadowych. Teraz zamierza kontrolowac DOSTEP DO INTERNETU."

No nie zdziwiłbym się gdyby skorzystał z usług Google
Czyli jesteś z Chin? Bo chodzi ci o walkę o twoje prawa.
Jak się nie mylę, dostęp do informacji nie jest prawem człowieka, bo jeśli tak to ja chce wiedzieć co jest w strefie 51, dlaczego nie znaleziono wraku samolotu przy pentagonie oraz gdzie ukrywa się Bin Laden - dostęp do informacji to moje prawo!

Proszę bardzo, oto moje argumenty:
  • Google jest fajną wyszukiwarką i jestem do niej przyzwyczajony
  • To samo się tyczy innych poddziałów google typu gmail
  • Google po prostu spełnia warunki jakie postawił jej rząd Chiński by mogła tam prowadzić działalność, normalny biznes...
  • Bojkot google nie ma sensu ponieważ i tak nic nie zmieni, google ma mini monopol na wyszukiwarkę
Oto moje argumenty, a twoje?

Zrozum, że jeśli chcesz przetrwać w dzisiejszych czasach na rynku zbytu, musisz naginać wiele zasad moralnych, nie da się odnieść sukcesu bez ich łamania, zobacz przykład Microsoftu, ma wyrok sądowy, że ma udostępnić kod windowsa albo będzie płacić srogą karę, i co? płaci, ma gdzieś wyrok bo ich na to stać i tyle!
Taki jest biznes, zobaczymy co będziesz mówić jak założysz firmę.

Vanhelsen jest offline   Odpowiedz z Cytatem