Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Wieszok
Czyli jesteś z Chin? Bo chodzi ci o walkę o twoje prawa.
Jak się nie mylę, dostęp do informacji nie jest prawem człowieka, bo jeśli tak to ja chce wiedzieć co jest w strefie 51, dlaczego nie znaleziono wraku samolotu przy pentagonie oraz gdzie ukrywa się Bin Laden - dostęp do informacji to moje prawo!
|
Nie, nie jestem z Chin i podałem własnie przykład z POLITYKI, że na Białorusi Łukaszenko robi przymiarki do cenzury internetu. Białoruś to nie Chiny i to co sie dzieje na Białorusi nas dotyczy. Pisałem wiele razy,ze nie chodzi tylko o Chiny.
Strefa 51? Co to takiego? Nie zauważyłes,ze tutaj mówimy o prawie do podstawowych informacji,a nie do tajnych informacji wojskowych o jakiejś strefie 51.
Cytuj:
Google po prostu spełnia warunki jakie postawił jej rząd Chiński by mogła tam prowadzić działalność, normalny biznes...
|
No tak,a gdyby kazali im ogolić sie na łyso i wysmarować musztardą stanąc na Time Square i udawać kanapki też by to zrobili? To, ze im kazał to nie upoważnia ich do łamania praw człowieka. Łamanie praw człowieka dla kasy wciąz jest łamaniem praw człowieka.
No i sorry to nie ma nic wspólnego z normalnym biznesem.
Cytuj:
Bojkot google nie ma sensu ponieważ i tak nic nie zmieni, google ma mini monopol na wyszukiwarkę
|
Bojkot nie ma sensu? Ehh, rzuć okiem na artykuł Przekroju i sie przekonasz jak bojkot działa na duże
firmy.
Cytuj:
Zrozum, że jeśli chcesz przetrwać w dzisiejszych czasach na rynku zbytu, musisz naginać wiele zasad moralnych, nie da się odnieść sukcesu bez ich łamania,
|
Jestem ciekawy jak długo pociągniesz gdy ty założysz firme i bedziesz łamał podstawowe zasady moralne. Powiem tylko,ze pracowałem w kilku firmach, które jak mówisz "naginały" zasady moralne i powiem ,ze było to głównym powodem ich degradacji na rynku.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
A wogole: dlaczego google? Przeciez ona jako ostatnia wprowadzila cenzure! Wczesniej zrobily to inne wyszukiwarki. Wiec, DLACZEGO google?
|
Bo Google jest jedna z wiekszych wyszukiwarek i na jej przykładzie najlepiej widac ten proceder.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Bo Level przeczytał arcyciekawy artykuł, o tym jakie to google jest złe, nie mając tak naprawdę zielonego pojęcia o temacie. Ot, chcial chyba zabłysnąć.
|
Mógłbym przytoczyć twoje wypowiedzi i było by jasne, kto chce "błysnąć".