Ja może nie mam zawrotnych skilli... gram na Xenerze od 2 dni jestem na mainie, ale mam skile 50/50 a wcale nie skiluje caly dzien, bo czasami ide loota zrobic itp.
Czytalem rozne poradniki na temat skilowania i nie do końca się z nimi zgadzam
Większość mówi że należy trafiac do krwi potwora raz na 15 uderzeń... prawda taka że jak będziemy trafiać raz na 5 uderzeń to skill nam 3x szybciej będzie rósł..
Myślicie że nie nadąży respawn ? Idźcie w takie miejsce gdzie respawnujo sie 4 potworki conajmniej... najlepiej zabierać od 1hp do w porywach 5...
Polecam skilowanie na 2 potworkach (Ja skiluje na dwarfach) Wtedy szybciej rośnie Shielding, który i tak wyrównamy ze Swordem expiąc... gdyż wtedy znacznie szybciej niż Shielding rosnie Axe/Sword/Club...
Szybciej Shielding rośnie na 3 dwarfach itd. itd. należy uwazać żeby nie paść
Dobór broni... i trybu jest bardzo ważny...
Jeśli zaczynasz skilwoać na dwarfach dobrze jest wziąć dobrą broń i wziąć full defense... zabieramy im po 1-5 hp ale one nam malo robią
Jak już jesteśmy silniejsi bierzemy słabszą broń np. sabre i robimy full attack jak za dużo zabieramy to balance... potem sword i tak samo ustalamy... kończymy knifem ... jak będziemy dobrze skilowac knifem na full defense to warto przejść na 3,4,5,6 dwarfów lub wybrać się na cyklopy...
Żenujące jest to jak widze jak ktoś skiluje całymi dniami i zabija dwarfa w godzinę... POdczas chmurki lub uderzenie ale nie do krwii skill albo nie rośnie (na malych skilach mi rósł ale na np. 50 stalem godzine i walilem chmurki i nadal bylo tyle samo % a jak 2 minuty powalilem do krwi (tak gdzies co 5 cios) to wzrastal)... tak więc warot się zastanowić...
Nie wiem czy to dobry poradnik tu napisałem... bo nie ejstem ekspertem ale tak mi się wydaje, że to ciekawy poradnik...
Puenta ?
Lepiej zabić w 25 minut 5 dwarfow i 5 minut szukac innych niz 30 minut bic 2 dwarfy ;p
Co o tym myslicie ? Nie o puencie ale o poradniki mini of kors