Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek
Troszeczke szacunku dzieciaczku dla osoby, ktorej do piet nie dorastasz. Proponuje takze wziąc pare lekcji z historii PRLu;]
|
Czyżbyś miał większe pojęcie od mojego taty? Nie dorastam do pięt osobie, która witana przez A. Kwaśniewskiego wyciąga do niego noge miast ręki? Zastanów się malusieńki dzieciaczku. Co do historii mam pewne osiągnięcia, więc ty historii mnie nie będizesz uczył. Dziś byli członkowie Solidarności żyją jak każdy inny albo nawet i gorzej, i nie ******* mi tu że wałęsa był kimś wielkim, bo był tylko marionetką, mój ty kochany malneńki chłopczyku...
Tego samego zdania jest moja nauczycielka historii, jak i mój dziadek i mój ojciec więc proszę cię bardzo... nie ******* głupot...
A wy przemyślcie sobie tylko to: Czy Wałęsa działał sam? Co on wogóle zrobił, oprócz wystąpień publicznych i paru podpisów? Czy to on był jednym z kilkuset zamordowanych działaczy Solidarności? Czy to on dzisiaj zachlewa się jak świnia na swoich balangach imieninowych i wypiera się oskarżeń o współpracę z UB? Czy pokazuje się publicznie z innymi działaczami NSZZ Solidarność? Czy wykazuje minimum kultury osobistej właściwej politykowi? I wreszcie, czy ktoś z was wogóle pamięta tamte czasy, zeby tak się mądrować? I na koniec... Kim wy wogóle ****a jesteście, żeby nazywać innych dzieciaczkami, ponieważ wyrażają swoje zdanie?
SZACUNEK, DRODZY BRACIA, NALEŻY SIĘ TYM, KTÓRZY ZOSTALI ZAMORDOWANI PRZEZ UB I MILICJĘ ZA UCZESTNICZENIE W STRAJKACH I DZIAŁANIE W SOLIDARNOŚCI, TO ONI WRAZ Z PAPIEŻEM OSWOBODZILI NASZ NARÓD, PAMIĘTAJCIE O TYM!
PS: Przepraszam za wulgaryzmy ale bardzo mnie irytuje takie puste gadanie, że Wałęsa to wielki i wogóle. Ale jak tu się nie wk..., jak ktoś gada jaki to on nie wielki nie znając dzisiejszych realiów. Czy Wałęsa wspiera innych członków NSZZ Solidarność? Nie, bo myśli tylko o swoim dupsku, a zapewniam was, że to nie on wyzwolił Polskę, tylko strajkujący robotnicy, Papież będący duchem i modlitwą z nimi a także ludność, rola Wałęsy polegała jedynie na podpisaniu dokumentów i reprezentowaniu Solidarności na wypadek rozbicia organizacji przez władze PRL, bo wtedy Wałęsa byłby głównym odpowiedzialnym całej akcji. Pamiętajmy o tym.