Zobacz pojedynczy post
stary 21-03-2006, 20:36   #31
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
Czyżbyś miał większe pojęcie od mojego taty?
Wyglada na to, ze jednak tak Wspolczuje.

Cytuj:
Tego samego zdania jest moja nauczycielka historii, jak i mój dziadek i mój ojciec więc proszę cię bardzo... nie ******* głupot...
A czy twoja nauczycielka od histori, dziadek i ojciec pamietaja wogole, ze Walesa zostal prezydentem? A pamietaja za co Walesa mial wojne z Kwasniewskim? A Pamietaja kto uczestniczyl w strajku w stoczni w 1970 i kto po jego zakonczeniu zostal aresztowany? Kto w 1978 r wspolorganizowal WWZW? Kto 1 1983r dostal pokojowa Nagrode Nobla? Kto w latach 1983-88 byl liderem opozycji? Nie pamietasz? To cienko z ta twoja historia.

Cytuj:
Co on wogóle zrobił, oprócz wystąpień publicznych i strajków?
Liderowal opozycji, stal na czele strajku w sierpniu 1980(!! rozumiesz co to znaczy stac na czele strajku w tamtych czasach?), zalozyl KKW NSZZ "Solidarność", byl wspoltworca porozumien "Okraglego stolu". Czyzby twoj dziadek, ojciec i nauczycielka zapomnieli o tych FAKTACH?

Cytuj:
Czy to on był jednym z kilkuset zamordowanych działaczy solidarności?
Ach, zapomnialem o zawisci marnych polaczkow. Jak mozna byc zyjacym wieliim czlowiekiem - papieza tez przeciez zaczeto doceniac dopiero po jego smierci;]

Cytuj:
wypiera się oskarżeń o współpracę z UB?
Na, zeby tylko wypieral. W listopadzie 2005r. IPN przyznal Walesie status pokrzywdzonego przez SB PRLu;] Co? tego twoi guru tez nie wiedzieli?

Cytuj:
I wreszcie, czy ktoś z was wogóle pamięta tamte czasy, zeby tak się mądrować?
Nie musze pamietac tamtych czasow, zeby znac fakty. I nie wmowisz mi, ze ty je pamietasz

Cytuj:
Kim wy wogóle ****a jesteście, żeby nazywać innych dzieciaczkami, ponieważ wyrażają swoje zdanie?
Jest roznica pomiedzy wyrazaniem swojego zdania a naginaniem FAKTOW tak, aby usprawiedliwic swoje zdanie. Jezeli ktos twierdzi, ze Polska podniosla sie tylko i wylacznie dzieki papiezowi to... no coz... lepiej zeby zamilcza, bo nie ma zielonego pojecia co pisze. I zamiast zaczynac dyskusje wypaadlo by podciagnac sie troszeczke z Historii Polski

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem