Zobacz pojedynczy post
stary 21-03-2006, 20:51   #33
Jerkov Thundersword
Użytkownik Forum

Jerkov Thundersword's Avatar

Data dołączenia: 19 11 2004

Stan: Niegrający
Domyślny

Matek, ty tyle wiesz, tylko, że za co dostał nagrodę Nobla?
Gdzie są pozostali członkowie Solidarności?
Skoro tyle wiesz, to może pomyśl co się dzieje z tymi ludźmi, którzy byli z nimi? Co dziś mają?
Miał wojnę z Kwaśniewskim? OK, ale jakoś Roosevelt podał rękę Hitlerowi...
Powiedz mi, co by zrobił Wałęsa bez poświęcenia tych wszystkich ludzi i bez poparcia papieża?
Wiesz... Hitlerowi tez nie dorastam do pięt... nie zabiję 6 mln ludzi...
Ale tobie dorastam, więc nie uważaj się za niewiadomo kogo, mój ojciec, mój dziadek i nauczycielka doskonale pamiętają te czasy, poniewaz wtedy żyli, mój dziadek miał 50 lat, a mój ojciec 30 i coś o życiu wiedzą, i wiedzą jak tam było, więc może pomiń fakty historyczne i zapytaj się ludzi starszych co o tym myślą?
Nauka historii polega również na własnej interpretacji i własnym zdaniu, nie tylko na pustych datach i faktach...
A tekst "Dużo zrobił, dostał nobla... blablabla" nie odzwierciedla tego co zrobił.
Wojciech Borstos był wielkim bohaterem, a czy dzisiaj ktoś go pamięta? Został uhonorowany jedynie tytułem szlacheckim (był chłopem), ale czy taki wybitny znawca historii wie co on zrobił? Nie, bo nie był pupilkiem mediów i osobą publiczną...

Btw z tego co wiem wyższej oceny niż 6 nie ma, więc się nie "podciągne" podciągnąc mogę w takim razie jedynie portki na dupie...

Ostatnio edytowany przez Jerkov Thundersword - 21-03-2006 o 20:57.
Jerkov Thundersword jest offline   Odpowiedz z Cytatem