Zobacz pojedynczy post
stary 21-03-2006, 21:06   #36
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
Gdzie są pozostali członkowie Solidarności?
Szczerze? Nic mnie to nie obchodzi. Ja nawet nie wiem gdzie jest teraz Walesa - a co dopiero mowic o innych;] Ale jak to sie ma do tego, co dla Polski zrobil L.W? Bo nie czaje tego co chcesz mi przekazac

Cytuj:
Skoro tyle wiesz, to może pomyśl co się dzieje z tymi ludźmi, którzy byli z nimi? Co dziś mają?
Rodzine, szczescie, wolna Polske, wolnosc slowa... wymieniac dalej?

Czy to wina Wałęsy, ze to akurat ON znalazl sie tam, gdzie powinien?

Cytuj:
Miał wojnę z Kwaśniewskim? OK, ale jakoś Roosevelt podał rękę Hitlerowi...
Porownanie bez sensu.

Cytuj:
Powiedz mi, co by zrobił Wałęsa bez poświęcenia tych wszystkich ludzi i bez poparcia papieża?
Pewnie nic... ale czy, ze nie robil tego same zeruje wszystkie jego dokonania? Jego poswiecenia? No czlowieku, obudz sie - nie ma na swiecie ludzi, ktorzy sami wyzwola narod. czy nienawidzisz bohaterow Westerplatte za to, ze tak dzielnie sie bronili? Przeciez cala Polska dzielnie sie bronila - ale czesto wspomina sie tylko bohaterow z Westerplatte? Nic juz na to nie poradzisz, ze honory zbieraja przywodcy - a Walesa bedac liderem opozycji takim przywodca byl.

Cytuj:
Ale tobie dorastam, więc nie uważaj się za niewiadomo kogo, mój ojciec, mój dziadek i nauczycielka doskonale pamiętają te czasy, poniewaz wtedy żyli, mój dziadek miał 50 lat, a mój ojciec 30 i coś o życiu wiedzą, i wiedzą jak tam było, więc może pomiń fakty historyczne i zapytaj się ludzi starszych co o tym myślą?
Ty (jak i zapewne twoi bliscy - wybacz) jestes zaslepiony jakas smieszna nienawiscia. Starasz sie wmowic ludziom, ze Walesa jest zly i nic dla Polski nie zrobil; ze to debil i tak naprawde szacunek sie jemu nie nalezy.
Nie obchodzi mnie co mysla o tamtych czasach twoi starzy: tez mam ojca i wyobraz sobie, ze on tez mi opowiada o tamtych czasach. Ale nikt nie ma prawa: ani ty, ani twoj ojciec, ani twoj dziadek - do rzucania klamst tylko dlatgo, ze boli was to, ze inni z "Solidarnosci" nie sa tak rozpoznawalni jak Walesa. To wina Walesy? Kazdy kieruje swoim zyciem tak jak chce.

Szacunek kolego, szacunek. Bo gdyby nie Walesa prawdopodobnie teraz pisalbys te posty z obawa o to, ze nieprzejda cenzury.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem