Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Jerkov Thundersword
Z tego co wiem, to ludzi rozstrzeliwuje się po ich schwytaniu... -.-
|
Doskonalym przykladem jest kopalnia Wujek, jak i zaklady Cegielskiego
Cytuj:
Polacy "komuchów popędzili", ale... ze wstawiennictwem Jana Pawła II oraz władz Zachodu. Rosyjskie wojska były gotowe do rozwiązania "problemu Solidarności", czekały na granicy polsko-radzieckiej, jeden mały rozkaz i pacyfikacja gotowa.
|
A powiedz mi, co Wielki Zachod zrobilby takiej potedze, jak ZSRR? Nie wydaje mi sie, zeby kraje Europy braly udzial w konflikcie. Jedynie USA mogloby probowac zatrzymac inwazje komuchow, ale po kilkuletnim konflikcie i tak pokoj bylby podpisany.
Cytuj:
Bali się tylko tego, że sprawa będzie nagłośniona przez media zagraniczne.
|
Za to o wybuchach nuklearnych, o ktorych wspominasz dalej, nikt by nie mowil.
Cytuj:
Wszystko dzięki Papieżowi i głównie jemu.
|
A tu sie akurat zgodze.
Cytuj:
Myślisz, że taki cham i półgłówek jak Wałęsa coś zrobił? Solidarność wystawiła tego debila na wypadek gdyby właśnie nastąpił wyżej wspomniany rozkaz.
|
A po co taki cham i polglowek (bez autorytetu) na czele upadajacego ruchu?
Cytuj:
Tak naprawdę za sukcesem Solidarności stoją ludzie, którzy dzisiaj przymierają nędzą, a Wałęsa siedzi w swojej willi i rozbija się swoim mercem...
|
Czyli powinnismy wszystkim placic renty za to, ze kiedys brali udzial w Solidarnosci?
Cytuj:
Gdyby zlecony przez Breżniewa zamach na papieża udał się, nasze państwo byłoby zniszczone wybuchami nuklearnymi, gdyż po zabójstwie papieża ZSRR zamierzało przeprowadzić rewolucję komunistyczną w Europie Zachodniej używając do tego broni nuklearnej.
|
No tak, bo bez papieza Zachod odwrocilby sie od Europy srodkowej plecami

Nie wydaje mi sie, ze panstwo, ktore dysponuje srodkami do rozpetania wojny nuklearnej z reszta Europy, balo sie Wojtyly.
Cytuj:
Miało to doszczętnie zniszczyć Polskę i Niemcy. Takie fakty przedstawiają nowoodkryte raporty i dokumenty.
|
Pytanie nr :
jeden - co mialoby ZSRR po zdobyciu nuklearnych pustyn, jakimi bylby tereny PL i Niemiec?
dwa - moglbys przytoczyc argument dot. nowoodkrytych raportow i dokumentow? Co to za raporty? Skad? Gdzie to opisano?
trzy - nie jest jeszcze dzisiaj udowodnione, ze to akurat ZSRR stoi za atakiem na papieza. Jest to prawdopodobne i to bardzo, ale (niestety) niepotwierdzone.