Zobacz pojedynczy post
stary 23-03-2006, 00:50   #10
Taube
Użytkownik Forum

Taube's Avatar

Data dołączenia: 23 06 2005

Domyślny

hehe.. dlatego z góry radzę ci porzucić ten projekt i poszukać osób, które wprowadzą cię w ten 'świat' poprzez przeprowadzenie z tobą paru sesji - zobaczysz jak to wygląda
bo na razie to mi się to widzi jak 'zobaczyć samochód i już planować go zbudować będąc ogrodnikiem'
wiedza nabyta w owy sposób przyda ci się i właśnie to ona pomoże ci zdecydować, czy naprawadę chcesz rozwinąć jakiś projekt własny - z którym będzie kupa roboty i które zazwyczaj odchodzą niezwykle szybko w zapomnienie, czy też podążyć inną drogą
wszak tak czy inaczej potrzebni ci będą inni gracze, a samemu od tak wejść w to będzie ci trudniej, zwłaszcza jeśli otoczysz się też laikami
znajdź sobie 'mentora' w rpg

i odpowiedź na pytanie - zależnie od możliwości pamięci i pomocy jaką może to być dla MG, gra się toczy cały czas, więc takie zapisywanie może spowodować albo urywanie wątków albo jeszcze większy mętlik, straci na elastyczności
jednak zanotowanie najważniejszych rzeczy jest dobrym pomysłem.. niektórzy przed sesją tworzą na kartce coś na wzór 'tego co ma być' i innych rzeczy związanych z prowadzoną przez nich sesją

d.Tabue
out of the darkness into the light.

she lost somewhere her time..
get me known if You find it for me XD
mam obiekcję przez opowiadaniami, gdyż zaglądając w jedno, zostanę zawalona dziesięcioma kolejnymi.. czasem jednak człowiek ulegnie, a to źle wpłynie na stan gg oraz PW, lecz cóż począć..
Taube jest offline   Odpowiedz z Cytatem