Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Realista1992
Pozwole sobie dokonać oceny tej ,,wciągającej'' gry...
Grafika - słaba.. umm bardzo słaba
Dźwięki - sami wiecie.. gorzej niż do d**y
Fabuła - średnia
|
Powiedz nam cos czego nie wiemy. Mistrzem oczywistego kazdy potrafi byc.
Popatrzmy na taka Cywilizacje Sida Meiera.
Grafika - żadna praktycznie
Dźwięk - jakies tak skrzeki z głośników
Fabuła - niby banalna, rozwój własnej cywilizacji
Ale wiesz co? Mimo, ze mamy teraz gry w full 3D, z dzwiekiem sorround, super skomplikowana fabula i cholera wie czym jeszcze, to dla mnie i tak Cywilizacja bedzie zawsze jedna z najlepszych gier kiedykolwiek zrobionych. I nawet teraz nie mialbym problemu ze znalezieniem kogos kto by sobie w nia pogral chetnie.
Zapominasz o bardzo istotnym szczegole...
Grywalnosc. A nie wiedziec czemu, jest ona cholernie duza w Tibii.
Cytuj:
Cipsoft - uważam, że tworząc tą gre nie myśleli, że rozwinie się aż tak bardzo, teraz jest ona dla nich tylko zastrzykiem pieniężnym, wymyślając PACC (Premium Account) mieli na celu zarobić na innych.
|
Rozumiem, ze dla ciebie wydawac
kilkaset tysiecy dolarow miesiecznie na utrzymanie serwerow i pracownikow to jest nic i ty bys to robil za darmo.
Co w tym zlego, ze ktos chce rozwinac swoje marzenia i na tym zarobic?
Bez premium account ta gra nie istnialaby teraz, bo CipSoft nie mialby pieniedzy na utrzymanie serwerow i pracownikow.
Cytuj:
Perspektywa płacenia za przyjemność mnie przytłacza i uważam, że robią to tylko ludzie omamieni przez Tibie, którzy są chorzy...
|
ROTFL!
Przy tym zdaniu smialem sie przez pare minut zanim zebralem sie na napisanie czegos.
"Perspektywa płacenia za przyjemność mnie przytłacza" - spytam sie ciebie... A co robisz kazdego dnia jak nie placisz za przyjemnosci? No chyba ze zyjesz w jaskini i nie masz nic. Ale masz dostep do komputera, wiec musiales go albo kupic albo isc do kafejki. Co zrobiles? Zaplaciles za przyjemnosc. Bedziesz szedl przez miasto kupisz sobie loda. Co robisz? Placisz za przyjemnosc.
Wiec co ty piep.rzysz za przeproszeniem?
Cytuj:
bez obrazy dla wszystkich graczy pacc, ale zauważyłem, że duża większość pacców gra często po 8-10 godzin bez przerw co uważam za oznaki choroby.
|
Ta... A na czym opierasz swoje obserwacje? Bo ja twierdze, ze musisz byc slepy zeby takie cos mowic.
Siedze w tym pewnie dluzej od ciebie, mam wiekszy kontakt z roznymi graczami i obserwuje srodowisko tibijskie. Nie dlatego, ze jestem uzalezniony, nie dlatego ze jestem drugim adminem najwiekszej polskiej strony tibijskiej, ale dlatego ze mnie to fascynuje. Co trzyma tych ludzi w tibii i kim oni sa? I smiem twierdzic, ze wiekszosc przecietnych posiadaczy premium account nie spedza przy grze wiecej niz 2-3 godziny dziennie.
Cytuj:
Cipy wymuszają pieniądze nakłanijąc ludzi do kupna premium account bo przecież gracze pacc mają duuużo większe możliwości od facc, nie mówiąc już o tym, że mogą zostać tutorami, consulami, a nawet gm'ami co uważam za śmieszne
|
Jakie "cipy"? Jak juz o kims mowisz to moglbys sprawdzic jak on sie nazywa. Firma tworzaca Tibie nazywa sie CipSoft GmbH, a nie jakies "cipy". No chyba ze o kims innym mowisz.
Teraz popatrz na to co napisales, zastap slowo "cipy", ktoryms z tych slow:
coca-cola, philips, mercedes, era gsm.... Moglbym tak wymieniac w nieskonczonosc. Jakie wymuszenia chlopie? Czy oni komus mowia, ze "musisz kupic pacc!!!! bo jak nie to cie zbanujemy i spalimy ci dom!!!"? Oni sie reklamuja, co jest w tym zlego? Wszystkie firmy, ktorych odbioracami sa zwykli ludzie musza miec dobra reklame zeby sprzedawac swoje produkty.
Ludzie placa za tibie dobrowolnie. Nikt nikogo do niczego nie zmusza - placa i dostaja to za co zaplacili, wiec gdzie ty tu masz wymuszenia?
Cytuj:
natomiast człowiek uzależniony chce być najlepszy i marzu mu się ,,znaczyć coś w społeczeństwie Tibi i żądzić'' wykupuje więc premium account za każdym razem gdy tylko ma na niego pieniądze. Tak więc uważajcie cipsoft na was żeruje...
|
Żeruje? ROTFL!!!!! To rownie dobrze moge powiedziec, ze Shell na mnie zeruje bo tankuje na ich stacjach! Jak oni wogole smia sprzedawac paliwo i brac prowizje od tego! Powinni wogole za darmo oddawac mi swoja benzyne! Oni wymuszaja na mnie kupno ich benzyny, bo jak mi sie konczy to musze przeciez zatankowac! To jest wymuszenie! Na stos z nimi!!!
Żalosny jestes.
Cytuj:
Nie wiem czy mój artykuł kiedykolwiek ukarze sie na forum tibia.pl ponieważ jest on oznaką krytyki w stosunku do samej tibi, cipsoftu a nawet tibi.pl ktora również żeruje na graczach chętnych do kupna premium account zachecając ich róznymi śmiesznymi promocjami i konkursami, w końcu z tego rzekomo utrzymuja swe serwery.
|
Oj chlopie... Nawet nie wiesz jak bardzo bedziesz pragnal zebysmy jednak wywalili twojego posta. Krytyka? Bezpodstawna i idiotyczna krytyka obchodzi mnie tyle co zeszloroczny snieg.
Rozumiem, ze jestes chetny wyplacac nam co miesiac kilka tysiecy dolarow, na utrzymanie strony? To moze jeszcze nam zaczniesz placic za tworzenie jej? A prosze bardzo ja nie mam nic przeciwko.
Umozliwiamy graczom, ktorzy nie maja karty kredytowej kupno premium account z 100% gwarancja i pobieramy od tego drobna prowizje. Dzialamy legalnie, wiec co w tym zlego? Jak sie komus nie podobaja nasze warunki i marża to moze sobie sam kupic, jeszcze nie mialem przypadku zeby ktos marudzil po kupnie premium account, ze on jednak nie chce kupic premium account.
Typowy obraz polaczka, ktory nie dosc ze nie ma za duzej inteligencji, do tego jeszcze wyraza swoje nonsensowne opinie na forum i uwaza, ze to iz ktos zalozyl legalny interes i czerpie z tego pewien zysk, a nie biega po ulicach z bronia jest złe.
Dawno nie widzialem tak załosnej osoby.
Cytuj:
Jestem też pewien, że spotkam się z różnego rodzaju wyzwiskami itp. a nawet banem od modka bo w końcu to ,,strona fanowska'', ale mimo tego uważam, że słusznie poświęciłem troche czasu na to, abyście poznali moje zdanie na temat tego wszystkiego.
|
Buahahahahaha...
Cytuj:
Pewnie zastanawiacie się co ja tu wogóle robię i czy sam nigdy nie grałem? Owszem grałem miałem 29 lev co dla większości z was może wydawać sie śmieszne, też byłem zauroczony tibią i grałem godzinami, ale pare tygodni temu się opamiętałem i skończyłem z tą grą, na szczęscie nie zdążyłem kupić pacc... Kiedys czytałem fajny poradnik na hunted pt. ,,Jak być fajnym?'' po tym jak Tibia przestala mnie bawić próbuje się do niego stosować i wbijam się w tą bez sensu dla mnie gre tylko po to by porozmawiać z tibijskimi znajomymi. Mam nadzieje, że o ile ten artukuł się okaże, chociaż część z was go przeczyta i zastanowi się nad sensem tej gry. Pomyślcie ile czasu straciliście odkąd zaczeliście grać w tibie... no właśnie. Ja nie gram i jestem szczęśliwszy 
Żegnam i z góry przepraszam za kilka słów ,,Prawdy''.
|
To mamy rasowy przyklad czlowieka prezentujacego ta postawe z poradnika "Jak byc fajnym?". Ino nie wiem czy zauwazyles, ale ten artykul "Jak byc fajnym?" mial na celu osmieszyc takich ludzi jak ty.
Tobie satysfakcje sprawia nie granie w tibie. Wolisz isc i pograc w quake, albo pojsc gdzies na dwor czy cos. Komu innemu sprawia przyjemnosc granie w tibie. I wiesz co? Nic ci do tego!

Skoro on to robi dobrowolenie, sprawia mu to przyjemnosc i nie szkodzi jemu zdrowiu w duzym stopniu(nie mowie o przypadkach siedzenia po 16 godzin na dobe) to co ci do tego? To jego sprawa co on robi z swoim czasem nie twoja.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ikares
Nie mieliscie pomyslu na newsa to zamieszczacie cos takiego-.-
|
Czytanie ze zrozumieniem chlopcze. To news z tibia.com zamieszczony przez cipsoft, a my poprostu tlumaczymy wszystkie newsy z tibia.com.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Lukis
Czyżby coraz więcej ludzi zaczęło rezygnować z pacca, że cipy robią reklame? ^.-
|
Z rozmow z CipSoftem, najwiekszym brazylijskim resellerem premium accountow i wlasnych obserwacji smiem twierdzic, ze jest wrecz przeciwnie.
Duzo graczy nie wie nawet co daje premium account, wiec wart ich o tym poinformowac i zrobic reklame.
Robienie reklamy nie oznacza tego, ze CipSoft sprzedaje mniej premium accountow.