Zgadzam się z tobą, że nie które gierki są klasyka samą w sobie i zawsze chce sie w nie grać, ale uważam, że tibia nie należy do takich gier, na pewno też ,,siedzisz w tym'' dłużej ode mnie bo ja grałem może z jakieś 2 lata i wiesz więcej na temat tej gry, nie mam też nic do tibi.pl tylko do CipSoft GmbH...

Uważam, że tibia była piękniejsza, gdy nie było premium accountów, a żeby być najlepszym nie trzeba było kupować pacca, który znacznie w tym pomagał. Moim zdaniem premium account nie powinien dawać aż tak dużych przywilejów, z opowiadań na forach internetowych wnioskuje, że gracze byli o wiele bardziej zadowoleni gdy byli ze sobą równi, a nie praktycznie przegrani na starcie w wyscigu o lev z graczem, który posiadał bardzo podobne umiejętności do niego, a ponieważ miał pacc z reguły bił level szybciej i miał dużo większe przywileje (np. na nowym serwie gdzie expowiska w ankh i darashi są dużo mniej zaludnione). Rozumiem, że CipSoft GmbH musi jakoś zarabiać na utrzymanie serwerów, ale są inne sposoby może troche mniej dochodowe, ale za to gracze byliby szczęśliwsi. Napisałeś coś typu przeszkadza Ci to bo nic nie masz, wręcz przeciwnie mam dużo ale marnowanie kasy na gre, która ma 100 razy więcej przeciwników ni idolów jest do dupy. Po za tym. Nie mówie o całkowitej likwidacji premium account, ale o zmniejszeniu jego ceny i przywilejów graczy pacc. Nie rozumiem też twojego kilku minutowego śmiechu ponieważ za przyjemność nie trzeba płacić, a już na pewno nie za przyjemność związaną z grą. Pewnie teraz powiesz, że w końcu istnieją gracze facc ale to też nie do końca ok ponieważ CipSoft GmbH ciągle pisze, że gracze facc są zawsze traktowani i przyjmowani tak samo jak gracze pacc co często mija się z prawda. A co do przyjemności gdybyś chwile pomyślał na pewno zgadłbyś jak można dobrze sie bawić i za to nie płacąc. I przepraszam, że nie bawi mnie zastanawianie się dla czego ludzie grają w jakąś durną grę, po prostu wole aktywniej spedzać czas, a przykład z paliwem był bezsensowny chyba, że przyjemność sprawia ci jeżdżenie samochodem w kółko i szpanowanie swoim gruchotem
Co roku tysiące graczy kończy z tibia z jakiegoś powodu często związanego z grą więc jeśli zamiast przez chwilę pomyśleć dla czego tak się dzieje uważasz, że jesteś od nich wszystkich mądrzejszy tylko dla tego, że jesteś modkiem na znanej stronie internetowej to uważam, że jesteś w błędzie, ale nie będe tego krytykował bo po prostu mi się nie chce. Zamiast tego twojego ,,zastanawiania się kim są inni gracze...'' mógłbyś pomyśleć co jest nie tak i jak to rozwiązać. W poprzedniej notce nie napisałem jeszcze o hakach ale wiesz o co mi chodzi...
Czekam na twój komentarz