Zobacz pojedynczy post
stary 24-03-2006, 04:34   #69
P0nury
Użytkownik Forum

P0nury's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Elite Knight
Poziom: 60
Domyślny

Mnie tylko rozpieprzają te komentarze o tym, że nie ma równości etc. etc., FACC ma się gorzej od PACCa. Nie no, najlepiej, żeby FACCom dorobili suuuuper nowe wypaśne tereny. Kurde, nudno tak ciągle sobie expić w kopalniach koło Kazo, chciałoby się iść na tomby, oj chciało... O dziwo mnie się jeszcze nie znudziło, gram w Tibię dość sporo, a dalej pasjonuje mnie teren dla FACCów, z każdym dniem potrafię znaleźć coś nowego.

Równe szanse? W czym? W wyścigu lvl'owym? A czy to nie oznacza, że w tej bardzo be grze, robionej przez be ludzi, chcesz być "da best źą"? Tzn. chcesz stać się kimś. To, jak rozumiem, nie jest przyjemność? Aha, za przyjemności się nie płaci. Aczkolwiek równie dobrze, jeśli jesteś w miarę zdrowym chłopcem, możesz się trochę pozadawalać sam, jak również iść do Pewnej Pani, która profesjonalnie zadowoli Cię za pieniądze.

Może przykład denny, ale, moi drodzy, taki jest ten świat. Nie płacisz - nie bawisz się. Za darmo umarło. Aczkolwiek nie, taka Tibia jeszcze w pewien sposób jest darmowa. Ale... ale ja jestem głupi... Ale przecież na darmowym koncie nie można być joł! Nie ma praktycznie szans być w czołówce serwera bez wielkiego wysiłku! Nie można bić z "ÓE" ani "SEKSORI", nie ma nowych, fajnych outfitów, nie ma nowych terenów, potworków. Jesteś traktowany po prostu jak ktoś GORSZY!

A może idąc chociażby do prywatnej kliniki na opłacone leczenie ludzie będą się dla Ciebie STARAĆ? Jeśli masz gruby portfel możesz zadbać o swoje zdrowie, a nie siedzieć w publicznej przychodni czekając 3 godziny na doktora (jakże podobne do kolejek na serwerze). Możesz być pewien, że będziesz traktowany pierwszorzędnie. I co? Dlaczego nie pójdziesz do tej prywatnej kliniki/szpitala/przychodni i NIE ZARZĄDASZ przyjęcia Cię za darmo, bo inaczej oznacza to, że jesteś traktowany jak ktoś GORSZY?

Ciężka sytuacja, wszak zdrowie to podstawa. A jednak mało kto nie szczędzi pieniędzy na swoje zdrowie. Dlaczego zatem nagle tak interesuje Cię coś w tej "głupkowatej" grze, a nie twoje zdrowie?

PACC powinien być tańszy? Jak ktoś już zauważył, CIPSoft musi wydzierżawić serwery oraz opłacić ludzi. Przydałoby się też, gdyby kasa wleciała do portfela. Powiesz, że przecież i tak zbijają niezłe kokosy za to. A myślisz, że te serwery, na których stoją te wszystkie Arcanie, Berylie i inne Celesty to taki wygrzebany ze złomowiska pecet? Albo Athlon 2000+, 256 mb ramu, dysk 10GB? A co z ludźmi, którzy przecież też chcą zarabiać?

Może zaoferuj się jako darmowy serwer FTP? Wykup dobre łącza, żeby było szybsze ściąganie, dokup RAM, lepszy dysk twardy. Ha, a teraz najlepsze - rób to za free. Przecież ludziom się należy...

O dziwo nikt nie marudzi na te wszystkie rapidshare, megauploady etc. Tak! Tam też są płatne konta i darmowe. Na płatnym nie masz ograniczeń, a na darmowym tylko 1 plik naraz do ściągania i durne limity godzinowe... Dlaczego nikt w tej sprawie nic nie zrobi?
P0nury jest offline