Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Pogromca pk
Nie uważam, żeby wysmiewanie sie z kogokolwiek (czy to geja czy katolika czy mułzumanina) było dobrym pomysłem na "walke o wolność słowa".
|
Tylko, ze w tym przypadku raczej nie chodzi o wysmiewanie, bo o takim czyms nie ma mowy. Primo: daltego, ze szczuka nie miala pojecia o kim mowi. Secundo: parodiowala tylko glos jak to robi pan Kryszak parodiujac glosy Walesy i innych politykow.
Cytuj:
A fakt, że dziewczyna jest cięzko chora i sposób jej mowienia wynika z tejze choroby, sprawia, że dla mnie - człowieka, który do pewnych rzeczy moze i nie ma dystansu - wypowiedź szczuki jest żenująca.
|
A moze zanim ludzie ****zna oceniac, ze wypowiedz suczki jest zenujaca zapytamy 'wysmiana' dziewczyne o to czy sie poczula urazona? Czy komukolwiek to wogole przyszlo do glowy? Macie wypowiedz tej dziewczyny, ze ona zostala urazona? Jak tak: prosze o linka.
Cytuj:
Tak czy inaczej dziewczyna powiedziała, że nie ma pretensji ani żalu do szczuki.
|
A no wlasnie... i tu jest pies pogrzebany.
Cytuj:
Parodia a szyderstwo - trzeba to rozgraniczyć.
|
No... a ty pewnie jestes fachowcem, co?
Wiecie, dla mnie ta parodia tez byla smieszna do mometu kiedy sie dowiedzialem, ze parodiowana jest chora. Ale to nie powod do zakladania grzywny, bo przeciez to juz jest kontrolowanie przeplywu informacji.
Cytuj:
Bo KW nie jest na żywo i Polsat odpowiada w tym przypadku za to, co puszcza a co wycina.
|
Jasne, ze tak. Ale trzeba pamietac, ze kazdy czlowiek ma pewne poglady, przekonania itp. I co, trzeba je cenzurowac, bo sa nieprzychylne niep[elnosprawnym? Ty... to moze zabronmi pokazywac Kaczynskikego w telewizji, przeciez on tez niepelnosprawny. Karlowatosc przeciez jest kalectwem.
Tu juz nawet nie chodzi o to co powiedziala Szczuka. Tu chodzi o to kogo i za co ukarano. Bo jezeli szczuka powiedziala cos zlego - powinno sie ja ukarac. Ale jest to niemozliwe, a wiecie dlaczego: bo i ja i wy wszyscy doskonale wiemy, ze ona nie zrobila nic zlego z prawnego punktu widzenia. A w panstwie prawa to za wykroczenia przeciwko prawu powinno sie karac. Ukarano polsat za puszczenie pewnego materialu. Teraz z niecierpliwoscia czekam, kiedy KRRIT ukaze Polsat badz inna stacje telewizyjna za to, ze 'pewnego waznego materialu' ta nie pusci.
Moze to kurcze i przesadzone zdanie, ale zaczynam z groza patrzec o to co sie dzieje w Polsce. Kiedy na bilbordy wprowadza twarz kaczynskiego na wzor Orwellowskiego "wielkiego brata"?
I jeszcze jedno: KRRIT tak bardzo mowi o etyce dziennikarskiej oraz obiektywnosci a sama wydajac wyroki sie do nich nie stosuje. Juz w momecie podjecia decyzji o ukaraniu stacji wyzala sie brakiem obiektywizmu (nie wyslu****ac ani racji szczuki, ani racji prowadzacego ani racji poszkodowanej), wiec nie mila jako takiego wykladnika szkodliwosci moralnej.
Plecam linki:
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...1143182473.794
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez "Rada Etyki Mediow
ada Etyki Mediów (REM) nie dopatrzyła się w telewizyjnej wypowiedzi Kazimiery Szczuki na temat Magdy Buczek "kpiny z niepełnosprawnych", uznała jednak, że mogła ona obrazić uczucia religijne osób wierzących. Mimo to, według REM, Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (KRRiT) postąpiła niewłaściwie, nakładając karę finansową na Polsat, gdzie wypowiedź Szczuki miała miejsce
|
PS: dojdzie do tego, ze za rok-dwa wogole nie bedzie krytykowac osob niepelnosprawnych (w tym kaczyniaka) za to co robia;]
PS2: Aha, a ktos mi wytlumaczy czemu za emisje NIEUSTASZONYCH dostal 500.000 zeta grzywny? Bo ja sie bardziej skupilem za szczuce i nie wiem do konca o co tam chodzi.
PS3: a co najsmieszniejsze: KC jasno stwierdza: nie ma dowodow dzialania na szkode to domyslnie przyjmuje sie, ze nie dziala sie na szkode. A prezes KRRiT stwierdza: "Dostaliśmy nagranie i nie wynikało z niego, że pani Szczuka nie zna osoby, z której kpiła" <- w pupie to mam. To on ma udowodnic, ze ONA JA ZNALA a nie ona ze jej nie znala. Komedia;]
PS4: oto co uznal TK w sprawie medialne:
Cytuj:
Powoływanie przewodniczącego Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji (KRRiT) przez prezydenta, rozwiązanie poprzedniej Rady przed powołaniem nowej, przyznanie Radzie prawa do ochrony etyki dziennikarskiej oraz uprzywilejowanie nadawców społecznych - te przepisy tzw. ustawy medialnej Trybunał Konstytucyjny uznał w czwartek za niezgodne z konstytucją
|
a J.K komentuje to w taki sposob, ze TK nie jest zespolem medrcow do rozpatrywania bldow w ustawie. Muahahahah - tak, to on przeciez powinien rozpatrywc czy ustaw jest bledna czy nie