Zobacz pojedynczy post
stary 24-06-2004, 23:48   #5
Mistrz Czarnego Miecza
Zbanowany

Data dołączenia: 19 09 2003

Domyślny

PE wymiata ponieważ niema tam tak wielu zasranych hamów jak w tibi :/ ... Lecz mały problem z forsą jest na początku (startujesz jako zupełne 0). Zarabiać można w kilka sposobów:
1- wpłata - najszybszy lecz straty są w RL !!! ( tylko na początku póki skilli niewyrobisz )
2- Oil Rig - jest to maszyna (w częsci mapy SE) która wyżuca co 10-15 minut beczułke z olejem (najczęsciej 1k oleju ... 1 olej - 1 pec... 1k oleju = 10 ped). Lecz złapanie takiego oleju jest bardzo trudne ponieważ w poblizu biega mnóstwo niebezpiecznych potworów...a najslynniejszy to "ATROX" ... taki dinosaur zielony co ma 4 ręce i 2 nogi ;P ... biega szybciej niż człowiek czyli ucieczka szansa na ucieczke jest mała. Lecz ta maszyna znajduje się także w centrum strefy PVP (tam są strefy w których ludzie mogą sie zabijać...dlatego niema tam takiego czegoś jak PK) ale rzadko kiedy człowiek zacznie do innego strzelać.
3- Runner - szybszy zawód niż sweatowanie lecz bardzo żadka... twoim zadaniem (jako runnera) jest zwrócenie na siebie uwagi zwierza (najczęściej) tak żeby myśliwy mógł go zabić bez niepotrzebnej straty życia itp.
4- Sweatowanie - najlepszy sposób żeby zdobydź pieniądze dla nowicjuszy... poprostu podchodzisz do zwierza (na bezpieczną odległość) i naciskasz LMB wtedy zaczyna sie "koncentracja" gdy ona się skończy musisz kliknąć na zwierza i wtedy pojawi sie taka jakby rura koloru zielonego... gdy rura zniknie powinnieneś dostać okienku w którym będą butelki (butelka ale nad nią liczba która informuje o jej ilości) i wtedy naciskasz na przycisk "TAKE ALL", jeśli sie niepokarze musisz jeszcze raz zrobić koncentrację i tą "rurę"...
5- Hunter - to już dla tych co mają już dobry zapas gotówki (niechodzi mi tu o marne 1 PED czy też te niby duże 10 PED), bierzesz broń kupujesz amunicje i idziesz zabijać (napoczątku zwierzaki na których masz 5% szansy że wyjdziesz na + i 10% że na 0, później - im większy skill i lepsza broń - na lepsze zwierzaki które gubią średnio 3 ped... to i tak niedużo...)
6- Minner - górnik... trza mieć owiele większe fundusze niż Hunter.... dużo by tu pisać...
7- Taillorer - ten co szyje ubrania i inne... Też gigantyczne fundusze wymagane (koło 1k ped)
8- Manufacturer - Ten co robi bronie, armor, dodatki do broni, części do maszyn i coś tam jeszcze... tu należy wybrać tylko 1 dziedzine....chyba że jesteś BARDZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OO bogaty.

Jeśli chcesz mnie znaleść w PE to moje imie to GRZON w society RED LEGION !!! (ubranie .. góra biała , spodnie niebieskie, buty ... długie białe (jeszcze niemam ;P )).

P.S. Bym zapomniał o najważniejszym zawodzie !!!
9- Handlarz - gdy masz fundusze (20 ped) kupujesz coś taniej i sprzedajesz drożej... tak jak w życiu .

Cytuj:
[i](...) Najsmieszniejsze jest to, ze moj brat ktory w to gra ma juz 75 pedów (przeliczajac ok. 15 dolaorow chyba).
Powiem ci tyle... 1 $ to coś koło 10 ped (NIE CAŁE !!!) , 10$ to chyba 97,45 Peda (zaokrągliłem troszeczke ...)
Mistrz Czarnego Miecza jest offline