Ot, jak w temacie.
Jeśli mam być szczery to nie wiem po co tworze temat.. może po to by pochwalić się wynikami małych testów które przerowadziłem ze znajomym ? Może..
Więc, chciałem mniej więcej przybliżyć Wam ile można wydać kasy na spery trenując od dziesięciu do siedzemdziesięciu skilla umiejętności walki dystansowej..
Więc, wyszłem z Rookgardu - ósmy level pall z 10 distance fighting, z rook eq i 800 gp w kasie.
Z innej postaci dałem sobie podstawowe eq - scale armor, soldier helmet, brass legsy, dwarven shield - czyli rzeczy takie które można znaleźć na ziemi, tudzież na siłe wywołać na 'frii itans plax'.
I w zasadzie tutaj konczy się dział <?> "jak trenić po wyjściu z rooka".
Sperów starczyło mi na zdobycie bodajże 23 skilla w discie. Oczywiscie, troszkę sperów na trollach uzbierałem, ale nie o tym miałem tutaj pisać.
Pisać miałem o tym że.. ze zdobytych na trollach sperów dobiłem 30 dista. Potem wziąłem kase z drugiej postaci + postawiłem sobie monka (No, kolega postawił.. wiecie jak jest

)
I tak zaczął się intesywny trening. Tutaj dochodzę do sedna sprawy - do 68 dista poszło mi dokładnie 1438 sperów.. daje nam to 15k na spery. A jak wiadomo - szesćdziesiąt osiem dista nie każdemu do szczęścia wystarczy..
Z tego co pamiętam (nie zapisywalem notatek;/) od 63 do 66 dista na jednego skilla schodziło mi po ok. 3k.
Potem było już tylko gorzej.. zrobienie tego 77 dista zajęło ok. tygodnia treningu prawie non stop, po ok. 15-17h dziennie.
Na spery, kupowane w sklepie wydałem dosyć kasy..
Podsumowując:
Na speary poszło mi 30k-35k+ przy cenach sklepowych...
Sperów których zuzyłem do treningu było 3300 - 3500.
Czas treningu: sześć-siedem dni po około 15-17 godzin dziennie...
Jednym słowem, zresztą to już każdy wie (a pisałem ze nie wiem po co zakładam ten temat..), trening paladynem po letnim update + poprawce w październiku, za pomocą sperów stał się po prostu masakrą.
[Szybkie] Zrobienie 80 distance fighting po prostu przekracza możliwości, zwykłego, nie nałogowego gracza..
Dziękuje.. jeśli ktoś wyłapię jakieś orty, tudzież inne nie zgodności z językiem polskim, dajcie znać na PM...
@Admin's&mod's: sie nie obraże jak mi temat usuniecie..

Nie dałem do artykułów bo myślę że artykuł to to nie jest.. ale jeśli któryś z zacnego Mod Teamu uważa że to art - to przeniescie go tam gdzie jego miejsce..
Pozdrawiam, Wasz
~Gallar