Zobacz pojedynczy post
stary 25-06-2004, 19:42   #2
Xander
Użytkownik forum

Data dołączenia: 15 09 2003

Domyślny Ant Queen Raid

Widze ze temat został oceniony pozytywnie wiec bede dalej tu postowac.
Na poczatek dam opis z zabicia jednego z boos monsterów.
Kilka dni temu mój klan <Shadows Of Carnage> urzadził Ant Queen Raid .W lineage 2 wystepuja tak zwane epic eventy .Sa to potwory o respie 30-36h .Tutaj przedstawie jak sie przeprowadza ant queen raid .Królowa matka <1> jest chroniona przez strazników i leczona przez mrówki pielegniarki <2> .W sumie nie da sie zabic matki poniewaz pielegniarki sa w stanie uleczycz ja w 0,5 sekundy.Dlatego na raid stosuje podejscie strategiczne.Potrzebne sa 4-5 grupy których dzialanie bedzie skordynowane.Na poczatek jedna grupa odwraca uwage pielegniarek atakujac larwe <3> pielegniarki zaczynaja ja leczyc.Wtedy druga grupa rzuca na pielegniarki poisona .W tym czasie 1-2 grupy eliminuja pojawiajacych sie strazników nie pozwalajac na zabicie pozostałych grup.Gdy pielegniarki sa prawie martwe nadchodzi najwazniejszy moment , jeden mag atakuje je czarem obszarowym zabijajac wszystkie , dzieki temu sie pojawia 4 sekundowa przerwa zanim pielegniarki sie zrespiom .Wtedy grupa zadajaca dmg < głównie uzytkownicy sztyletów>zaczyna atakowac matke .I tu jest najwiekszy haczyk , jezeli bedą atakowac ja zbyt dlugo nowe pielegniarki to zauważa i wylecza ja .Wiec trzeba wszystko idealnie zgrac w czasie.Grupa zadajaca obrazenie pod czas tej luki zabiera matce około 20% hp , wiec cala operacje nalezy wykonac 5-6 razy .Dotatkowo jezeli w dowolnym punkcie sie popelni blad , pielegniarki wyleczą matke na max .Ogulnie taki event to wspanialy pokaz pracy zespołowej i umiejetnosci dowodzenia ludzmi.
Xander jest offline   Odpowiedz z Cytatem