Ech... wielka szkoda, że nie można się już nawet przyznać do swojej narodowości. Polska miałaby dobrą opinię wśród graczy gdyby nie dzieci grające w Tibię w kawiarenkach internetowych. Sam widziałem takich młodych, siedzieli w 3 obok siebie i kombinowali jak cokolwiek komukolwiek ukraść, chodzili, mówili coś w stylu "pomuz pk mnie zabil i nie mam sprzentu daj mi cos nie potzebnego". Gdyby w Tibię grali tylko ludzie naprawdę tego warci... ach... rozmarzyłem się

Powinno zresztą być tak jak na większości shardów UO, że przed założeniem postaci trzeba napisać jej krótką historię itp.
To by znacznie poprawiło jakość rozgrywki. Nie byłoby zakładania 500 postaci tylko po to, aby kogoś oszukać. Nie byłoby zakłądania postaci przez małych, którzy nie grali nigdy w RPG. Tibia za bardzo się rozpowszechniła, przynajmniej w Polsce. To jest właśnie jej wada - popularność. Jak widzę kolesia, który jedzie na 6 programach "wspomagających" i mówi, że jak by chciał to mógłby pewnie zostać GM`em bo jest uczciwym graczem i ma dużą wiedzę na temat Tibii. On chyba myśli, że GM`em jest się tak po prostu. Rozumowanie "polaczkow" mnie dobija. "Ukradnijmy komuś sprzęt, zabijmy jakiegoś niskiego lvla ( zniechęcając go przy tym do dalszej gry) może będzie miał z 200gp." I jak tu być Polakiem??