Szczerze mogę powiedzieć ze przez takich delikwentów wstydzę się mojej narodowości. Najgorsze jest to ze choćbyś ich codziennie upominał po 10 razy - nic sobie z tego nie robią (to samo dotyczy forumowiczów). Kiedyś zapytałem jednego takiego "dlaczego chociaż nie starasz się pisać poprawnie?", odpowiedział: "po co ja mam dopiero czynascie lat".
Ręce opdają
I pomyśleć ze tacy bezmyślni ludzie stanowią przyszłość narodu........płakać się chce.
Innym razem podszedł do mnie jegomość z typowo "polskim nickiem" (nie chce go tu przytaczać wiec powiedzmy ze było to cos w rodzaju 'franek zabijaka') i pisze mi tak:
franek zabijaka : polak
ja : Pytasz czy oznajmiasz?
franek zabijaka : oco ci hodzi
ja : -.-"
franek zabijaka : lol nub
No i co zrobić? Kiedyś bym zabił ale teraz trzeba uważać by nie przekroczyć "licznika".
Można by to wszystko tłumaczyć tym, że są to w większości ludzie bardzo młodzi, żeby nie powiedzieć dzieci ale to wszystko bzdura. Znam kilku 14 latków, z którymi pogadasz niemal jak z dorosłym. Zatem wniosek nasuwa się jeden: na pytanie w temacie analfabetyzm czy głupota ?? należy odpowiedzieć jednoznacznie lenistwo lub jak kto woli - brak ambicji.
Przykre.
P.S. Wszelkie orty itd są celowe i maja na celu oddanie 'klimatu' zaistniałej sytuacji.