Zobacz pojedynczy post
stary 05-04-2006, 16:37   #42
Liado
Użytkownik Forum

Liado's Avatar

Data dołączenia: 16 10 2004

Liado ma numer GG 5663472
Domyślny

Oto kilka z moich niczym nie popartych, idiotycznych, bezsensownych i głupich teorii.
1. Jak powstał świat?

Stworzyli go ludzie lub inna rasa rozumna cofając się w czasie (do momentu w którym nie było nic, czyli próżnia).

2. Cuda Jezusa?

Może Jezus był Crissem Angelem dawnych czasów? Najznakomitszy iluzjonista który miał ułatwione zadanie, pnieważ za jego czasów ludzie nie znali praw fizyki, chemii, parapsychiki itd.(a przynajmniej tak się nam wydaje) więc byli strasznie głupi. (Przecież jeden człowiek wyprzedzający swoją epokę [bardziej niż Einstein] na Tysiące lat musiał się narodzić).

3. Czym są religie?

Ludzie stworzyli religie ze strachu. Jeżeli to co wyznają jest prawdą, to jeżeli będą postępować zgodnie z zasadami danej wiary dostąpią zbawienia (czy czegoś innego ) A jeżeli religia jest nieprawdziwa to po śmierci i tak nie będą żałować zmarnowanego czasu bo nie będą mieli czym ;p. "Wienc stond" wniosek że ludzie się jakby ubezpieczają.

"nauka dziala tak samo jak wiara " Skomentuje to trzema literami- LOL.
"Jeśli coś ma jednoznaczną symbolikę - kształt krzyża, w tych miejsach co Jezus - to raczej pokazuje jakiś związek z Bogiem." Jak piszesz plusy (+) na matematyce to modlisz się do nich? ;p (wiem że głupie, ale chyba wiecie o co mi chodzi?)

Edit:
@down
"teraz nauka dziala tak samo jak wiara - stara sie cos udowodnic rzucajac coraz smieszniejsze teorie "
Nauka BADA zjawiska, a religia mówi ~"nie starajcie sie zrozumieć bo zgrzeszycie i pójdziecie do piekła i powiem mamie!" ;p

"A co stworzylo tych pierwszych? Pozatym paradoks dziadka sie klania;]"
Jakich pierwszych? O czym mówi ten paradoks?

"proponuje przewertowac Biblie."
Nie chce mi się...

Ostatnio edytowany przez Liado - 05-04-2006 o 17:06.
Liado jest offline   Odpowiedz z Cytatem