Zobacz pojedynczy post
stary 05-04-2006, 18:42   #46
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
"teraz nauka dziala tak samo jak wiara - stara sie cos udowodnic rzucajac coraz smieszniejsze teorie "
Nauka BADA zjawiska, a religia mówi ~"nie starajcie sie zrozumieć bo zgrzeszycie i pójdziecie do piekła i powiem mamie!" ;p
Mam do Ciebie prosbe: jezeli nie masz o pewnych pojeciach nie wypowiadaj sie, ok? Bo wprowadzasz ludzi nie majacych pojecia o temacie w blad. Religia nie bada? Kto ci takich bredni naopowiadal? Czy to kolejna teoria "wg Ciebie"? A co robi setki tysiecy teologow? Wyobraz sobie, ze BADA starozytne teksty, interpretuje je, sprawdza czy sa prawdziwe itp. Tylko "praawdziwa" nauka o tym nie wspomi, bo po co?

Cytuj:
"A co stworzylo tych pierwszych? Pozatym paradoks dziadka sie klania;]"Jakich pierwszych? O czym mówi ten paradoks?
No jak to jakich: ta rase co to ludzi zrobila? A paradoks dziadka juz ci wytlumaczylem na gg. Poyatzm, tak zacna osoba jak ty - tworzaca takie piekne teorie potrafi chyba szukac?

Cytuj:
"proponuje przewertowac Biblie."
Nie chce mi się...
No tak. I co ja sie tu dziwie. Koles zapiera sie, ze swiata nie stworzyl Bóg - a podstawowej koncepcji nie zna. Rozumiem, ze taka moda? Tak?

Wiesz... ja moge powiedziec, ze medycyna mnie nie leczy... po co mam czytac ksiazki - wzne jest to, ze ludzie tak mowia.

Cytuj:
nie starajcie sie zrozumieć bo zgrzeszycie i pójdziecie do piekła i powiem mamie!
Ty wogole czytasz co ty piszesz? Czlowieku, wspolczuje ci bliskich z ktorymi zyjesz jezeli takie brednie ci wmawiaja.

Cytuj:
dlaczego Bog sie nam nie pokarze? Czy dlatego, ze nie chce zebysmy w niego wierzyli?
Nie pokazuje sie? Ale wytlumacz mi: jak mozesz zobaczyc cos w co nie wiezysz? Widziales kiedy kwatki na wlasne oczy? Ja nie - nie istnieja. A atomy? Ja nie - nie istnieja. Ba - ja ciemnej strony ksiezyca nie widzialem, NIE ISTNIEJE.

Wracajac do Boga: ja jego dzialalnosc widze kazdego dnia.

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem