Zobacz pojedynczy post
stary 06-04-2006, 09:33   #57
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Bo jeżeli czas jest linią ciągłą to przyszłość nijak nie może wpływać na przeszłość (chyba że czas ma wiele odnóg czy coś). Bo jeżeli czas jest linią ciągłą to przyszłość nijak nie może wpływać na przeszłość (chyba że czas ma wiele odnóg czy coś).
Jezeli czas jest linia prosta i przyszlosc nijak nie moze wplynac na przeszlosc to jakim cudem mozliwe jest cofniecie sie w przeszlosc (bo to juz jest oddzialywanie przyszlosci na przeszlosc)?

Cytuj:
Jak tkoś już napisał, skoro bóg jest wszechwiedzący do dlaczego nie stworzył od razu Ewy,
Gdybys przeczytal Biblie, a konkretnie pierwsza ksiege Piecioksiag wiedzialbys.

Cytuj:
dlaczego skoro jest miłosierny posyła ludzi do piekła itd.
NIe wiem. Ja, w przeciwenstwie do niektorych osob nie uwazam sie za autorytet w dziedzinie wiary i zdaje sobie sprawe, ze nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania. Ale czy to zaprzecza istnieniu swiata? Czy sprzecznosci zaprzeczaja istnieniu Boga? Popatrz na swiat - sprzecznosci jest multum. Rzeczy poruszajace sie po gora, mutacje - to wszystk sprzecznosc. Pozatym: ja nie potrafie wyjasnic NA JAKIEJ ZASADZIE dziala grawitacja - no coz... nie ma jej;]

Cytuj:
Jeżeli przyjżeć się temu wszystkiemu "od boku", z innej perspektywy, można by pomyśleć że ci ludzie są szaleni
Gratuluje myslenia. Ja jak patrze na kazdego czlowieka to widze w nim szalenstwo;]

[qoute]Ale zsyla czlowieka na cierpienie...[/quote]

Ale isntieje.

Cytuj:
A skad wiesz, ze to dzielo Boga? Bo ja bym mogl powiedziec, ze to dzielo natury etc.
Ty to mozesz nazwac Sila Natury, ja Bogiem a ktos inny przeznaczeniem badz losem. Czy bedziemy dyskutowac o istocie rzeczy czy o to, jak Sile Idealna, ktora stworzyla swiat ma sie nazywac? Jak sie lepiej czujesz to mozesz ja nazwac Sila Natury - z tym, ze to nie zaden dopwod na nieistnienie Boga (a wg. mnie wrecz przeciwnie).

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem