Spis treści:
Częśc pierwsza - tu
Częśc druga - strona 2, post 14
Częśc trzecia - strona 4, post 32
Częśc czwarta - strona 5, post 49
Częśc piąta - strona 7, post 64
Częśc szósta - strona 8, post 71
Oto mój zupełnie nowy (pierwszy w takim stylu) fake. Na początek troche przynudzającej historii oraz mapa głównego świata:
Przez wieki istnienia Tibii świat zaczął się zmieniac. W teraźniejszości nie ma już miast typu Ab'Dendriel czy Carlin. Są zupełnie nowe miasta. Niektóre rasy potworów zostały wybite (np. Gobliny), przetrwały tylko najsilniejsze (wyjątkiem sa minotaury, które zostały wybite w pień przez orków) oraz... ludzie. Ci, nie wiedząc jak, zbudowali swoje własne Imperium, a swe najokazalsze miasto, Bazus, Nazwali stolicą całego Kontynentu. Oto mapa:
Miasta Bazus strzeże tzw. Pierścień obronny składający się z 4 miast głównych, 4 pomniejszych miast (można by żec: wsi) oraz głównego Portu Królestwa. Port oraz wieś Minostis (o której w Prologu) są połączone Jeziorem (powstałym z wylewu wielu mórz) z Fortecą Orków (Orc Fortress) która od dawnych czasów bardzo sie rozrosła. Elfy wciąż mają swe ziemie, podobnie jak Krasnoludy. Ci dwaj często walczą ze sobą w bojach o nowe ziemie. Bazus miało pod swoją komendą jeszcze jednao miasto: Nasto, jadnak po powstaniu bandytów w niedalekiej przeszłości miasto zostało prez nich zdobyte, odcinając drogę karawanom więziennym do Głównego Więzienia Królestwa. Z mniej znaczących Orkowych ziem hordy orków wyruszają na krwawe walki z bandytami, głównie o drogocenne kopalnie.
Mam nadzieje, że miło sie czytało

A oto obiecany prolog:
1

2

3

4
To koniec prologu i wstępu do Fake. Mam nadzieje, ze sie podobało. Co moge powiedzie na zakończenie? Tylko jedno.
COMENT PLX!!!