Tibia - LOL
Od razu zaznaczam - nie piszę, tego posta dla tego, że jestem przeciwnikiem Tibii (bo nie jestem) ale, iż podzielam zdanie większości mmorpgowców, którzy uważają, że Tibia rządzi się głupimi, wręcz śmiesznymi zasadami. Otóż, jedno i najbardziej wqrzające : Po deadzie tracisz bp - mało tego, tracisz zajebisty procent z expa. Po prostu pomysł godny kogoś, kto nie chce sprawiać przyjemności graczom ale za wszelką cenę pragnie odstraszać graczy i zniechęcać do gry- trochę nietypowo, ale cóż. Spójrzcie na WoW'a. Tam po śmierci jest ciekawa rzecz. Nie tracisz nic - musisz po prostu duchem odnaleźć ciało. Druga rzecz to taka ilość noobow, że szok. Ja rozumiem, że są nooby w każdym mmorpg, ale na Tibii jest masa nawet High Leveli, którzy nie wyznają zasad rpg, nie wiedzą, że to znaczy role playing game. Dla nich to jest gra, w której sobie można zrobić paladyna z redskullem do bicia innych. To spowodowane jest śmieszną techniką serwerów wprowadzonych przez CipSoft. Tak więc, drogi graczu mmorpg, jeśli z jakichś powodów rzuciłeś swojego ukochanego mmorpg i szuaksz zastępcy - nie bierz się za Tibię. Jesteś bowiem zbyt przyzwyczajony do porządnej rozgrywki w prawdziwym rpg, w pełnym tego słowa znaczeniu, by stawiać czoło głupim rozwiązaniom okrutnej Tibii. To wszystko... - Tibia - lol (almost sux) Jest wiele wiele lepszych mmorpg. Nie chodzi mi o grafike ani o brak dźwięku w Tibii, ale o głupie zasady.
|