LOL!!!!
Co wy tak bronicie zasad Tibii. Ja bardziej podzielam zdanie Vasilija bo on ma w pewnym sensie racje i myśle że lepiej by było gdyby niewypadały z postaci itemy i backpack po dedzie bo wiele PK poluje tylko po to żeby dostać za nic jakieś fajne fanty po kimś który np: ostro polował przez kilka godzin a przed depo miał deda od jakiegoś n00ba któremu pomogło stado hjen (mowa tu o n00bkach którzy pomagają PKrowi zabić ofiare a potem biegać za ciałem po całym mieście żeby coś zyskać) i stracił cały dorobek tych kilku godzin wraz z 1 lvlem w dół. Więc jeżeli wam się podobają takie zasady to musicie być "rasowymi PK" !!!!!!! I wolałbym żeby zasady Tibii po letnim updacie były nagięte tak aby np: im większy lvl ma PK który cię zabił tym więcej procent expa stracisz (chodzi o to że co 10 lvli możesz odbierać swojej ofierze za deda 1% expa więcej lecz, dopiero przy 100 lvlu mógłbyś odbierać ofierze 10% expa gdy ona by miała lvl poniżej 10) lecz przy każdym 10, 20, 30, ... lvlu gdy bedziesz mial deda od np: 100 lvl to będziesz tracił mniej o jeden procent expa za ded. Myśle że zrozumieliście o co mi chodziło

. Jeżeli nie to prosiłbym kogoś aby napisał uproszczony opis tego co przekazałem.