Już pisałem tutaj posta ale jednak nabiłem trochę expa i jeszcze więcej skili wiec powiem co i jak...
TO wszystko zależy na co chcesz iść i na ile, z kim, czy sam....
Jeśli masz blokera to bierzesz blurba oczywiście żeby wsiąść więcej amunicji na siebie i nie obarczać nimi biednego knighta... wiec na hunty z kolegami gdzie wiesz ze hitów nie będziesz zbierał, to blurobe będzie odpowiednie
Ale jeśli idziesz sam na hunta to radzę crown armor brać bo wtedy jesteś narażony na częstsze hity chyba że masz wysoki lvl i potworki nie będą za tobą nadarzać... wiec na samotne hunty polecam crown armora....
Teraz w zależności od obrażeń jaki zbierasz....
Jeśli dostajesz z magi (ogień, ,trucizna, energia) to bierzesz bluroba, dlatego że nie jest ważne co masz, z magi zawsze tak samo dostajesz... a lepiej wziąć sobie te dodatkowe UH’y HMM’y czy amunicje, np., na dragach

(nie zapomnij o naszyjnikach

)
Wiec analogicznie, idąc na guardy bierzesz crowna co z tego ze mniej capa jak zużyjesz mniej uhów , lub uratujesz życie, bo bez hita nie ujdzie w korytarzach.....
może dodam jeszcze to na jakim terenie walczysz.... ja osobiście boje się zamkniętych przestrzeni (palki tak mają) wiec jak idziesz do tombów, kopalń, itp. bierzesz crowna.... jeśli idziesz na otwarta przestrzeń blue robe będzie odpowiednie..... why? bo na otwartej przestrzeni dobry palek nie powinien dostać ani jednego hita....(niema go gdzie zagonić)
TO jest moje zdanie.... jak Cię stać kup obydwa Armory, pokazałem Ci tylko który nadaje się do czego... Jeśli stać Cię tylko na jeden (tak jak mnie) to polecam Crowna bo z 77 oz. Dużo nie zwojujesz to tylko 100 strzał więcej....
Pozdrawiam