Zobacz pojedynczy post
stary 29-06-2004, 10:41   #3
MayGyver
eX Moderator

MayGyver's Avatar

Data dołączenia: 19 10 2003
Lokacja: z zarzecza

Domyślny

> Samo w sobie sprzedawanie PAC za GP NIBY nie jest
> nielegalne, ale... zeby sprzedac PAC musisz znac
> przynajmniej numer konta kupujacego, podawanie
> ktorego jest nielegalne.

jedyna informacje mowiaca aby nie podawac numeru konta znalazlem w dziale security a nie w regulaminie,
wiec sa to raczej wskazowki jak uchronic sie rzed hackiem, za ktory CIPsoft nie odpowiada

jak znajde chwile zeby przejrzec wszystkie tematy to odszukam dyskusje z GM na ten temat

> ktos kupuje gp/przedmioty placac za to pieniadze
> ktore zamiast ci wyslac wplaca za PAC... czyli
> sprzedaz PAC za gp to jest w sumie sprzedaz itemow
> za RL cash

ja bym to nazwal posrednictwem, gdyz osoba sprzedajaca pacc nie osiaga zadnych korzysci materialnych z tego pocederu, kasa trafia do CIPsoft

> Konto bylo zalozone specjalnie do lamania regulaminu

oczywiscie zgadzam sie z banem, nie bylem tylko pewny co do zasadnosci przyczyny bana, glownie o ten pacc mi chodzi

> wielu ludzi ktozy teraz kupuja PAC za gp znalezli by
> metode zeby zarobic pieniadze w RL

oczywiscie, powiem wiecej, wiele osob, np. ja, pracuje i zarabia w jakis sposob na siebie, jednak wole kupic pacc za gp bo szkoda mi RL pieniedzy na gre, wole isc na piwo

> Kupno rzeczy/gp za RL pieniadze powoduje rozwoj
> ludzi niezdolnych do normalnej gry przez ktorych
> ludzie ktozy aktualnie zaplacili za PAC wlasnymi
> pieniedzmi rezygnuja z gry

jesli rezygnuja to raczej gra im sie znudzila niz dlatego ze sa ulomni gracze posiadajacy pacc, jesli chcesz grac to bedziesz gral, zmienisz serwer, zalozysz nowa postac i bedziesz gral, zauwaz ze pacc za gp kupuja raczej osoby ktore maja sporo pieniedzy w grze (nie zauwazylem aby ktos kupil pacc za gp bedac ponizej 20 lvlu), i trzeba duzo grac zeby uzbierac odpowiednia ilosc, jesli jestes hilvlem i w jeden dzien robisz 150 - 200k to i tak ilosc lowlvli posiadajacych pacc nie ma dla ciebie znaczenia bo expujesz gdzie indziej,

> CIP nie moze popierac handlu za RL pieniadze z
> powodow prawno/podatkowych.

zgadzam sie, z tym ze wlasnie rozchodzi sie o to, czy jest to zabronione przez regulamin, jak mowie chodzi mi o interpretacje regulaminu i dlatego lekko sie zdziwilem ze GM powiedzial iz sprzedaz pac za gp jest nielegalna, moze jest jakis prawnik na forum, ktory moglby przeanalizowac regulamin i stwierdzic jednoznacznie mozna czy nie

> Power abuse dzieki dodatkowej kasie na runy/sprzet

w sumie to nie ma az takiego duzego znaczenia, jesli duzo grasz i nie sprzedasz zadnego pacc za gp to mozesz byc lepszy od kogos kto sprzedal kilka, niepokojacy jest fakt iz za pieniadze mozn kupic wladze jednak w tibii nie jest to takie proste bo wladza to nie tylko pieniadze ale skile i lvl a na to potrzeba czasu

> Przeludnienie na wyspach dla PAC

to nie jest argument, przeludnienie na wyspach dla pacc jest zwiazane ze zwiekszona iloscia pacc, tibia jest gra ktora przynosi zyski jej tworcom i chca oni sprzedac jak najwiecej pacc

> Osoba z PAC przestaje byc wyjatkowa

a kto powiedzial ze jest?
nie mozna doprowadzic do sytuacji, kiedy pacc jest oznaka wyjatkowosci, to tak jak z tel komorkowym, nie masz to jestes gorszy