Ludzie! Błagam was. Zrozumcie w końcu jedną podstawową i zasadniczą rzecz: w Tibii atak fizyczny jest podzielony na dwusekundowe tury. I mówicie ciągle, że z axe'ami wiecej pojdzie uhow. :/ Otoz gowno prawda. Wystarczy troche ruszyc mozgownica (czego wiekszosc z was nie robi niestety) Tak, ze swordem bedziesz mniej dostawal. Dostaniesz od potwora z bsem za 50 a z f-axem za 52. Ale tibia to jest gra podzielona na tury, zrozumcie to. Z f-axem szybciej zabijesz potwora, bo jak z f-axa trafisz w potwora za 70 to z bsa za 65. I gowno ci to da ze bedziesz mniej obrywal w poszczegolnych turach, skoro potwor ze swordem bedzie cie uderzal powiedzmy przez 10 tur a z axem cie bedzie uderzal przez 9 albo mniej tur i w efekcie stracisz sporo mniej hp a co za tym idzie uhow walczac axem. Az mi sie w brzuchu przewraca jak slysze glosy ze z axem to musisz miec wiecej uhow. No comment! To ze w jednej turze potwor cie trafi za 52 a nie 50 to nie oznacza ze stracisz wiecej uhow bo z axem cie potwor bedzie bil mocniej ale przez mniejsza ilosc tur i w efekcie uzytkownik axa traci sporo mniej hp nawet na potworach fizycznych takich jak guardy czy cyce! Jacy wy tepi jestescie, widzicie ze dostales o kilka hp mniej ze swordem w pojedynczym hicie i juz mniej uhow pojdzie tak? Bo potwor idzie zawsze na 1 hita i ma cie tylko raz szanse uderzyc tak? I jest tylko jedna tura? No comment zalosni jestescie ci co sie wspieraja mniejsza strata uhow przy swordzie, otworzcie oczy ludzie :/ A poza tym mam skill 85 w axe i zdecydowanie fire axem wygrywam duel z kumplem 91 sword ktory ma bsa. I nie gadajcie ze przypadek, bo bilismy sie z 10 razy z ful hp do red i on nie wygral ani razu! i zalozylismy taki sam eq dla wyrownania szans. Roznica w ataku jest bardzo zauwazalna, bije go o jakies 5-10 hp mocniej niz on mnie a przeciez ma o 6 skila wiecej wiec przestancie walic bzdury, wezcie se zrobcie knighta w jednym i drugim i zobaczcie o ile jest lepszy axe zamiast chwalic sworda bo eternal oblivion walczy swordami to juz swordy sa najlepsze i koniec tak? -.-
|