Zobacz pojedynczy post
stary 12-04-2006, 21:05   #1
maciejo14
Guest

LOL Make Peace Not War!! :d

W związku z rosnącą niesprawiedliwością i chamstwem w Tibii, chce wypowiedziec się na ten temat. Otóż grając w Tibie, szczególnie na serwerach innych niż non PvP można się natknąc na trupy walające się po miastach, mało poziomowych graczy którzy obrywają od ich "kolegów" ze znacznie większymi levelami, tylko dlatego, że ci silniejsi mieli taki kaprys, albo zostali obrażeni z błachego powodu.
Posłuchajcie mnie, jako gracze w tak superową, fantastyczna i najlepszą grę, jaką jest Tibia, powinniśmy dbac o jej dobro, dobro jej graczy. Wyobraźcie sobie jak jakiś świerzo zarejestrowany gracz, który po pary ciężkich godzinach gry dostaje się na maina, podziwia miasto, a tu nagle otaczo go pare "wysokopoziomowych" graczy i dla zabawy badz zysku zabija. Co on wtedy czuje? Ma ochote usunąc grę. I tak tracimy gracza.
A przecież może byc inaczej. Starsi, doswiadczeni gracze mogą pomagac mlodszym, dopiero co stawiającym pierwsze kroki w Tibii, dając im jakies dla siebie nie przydatne przedmioty, a dla takiego "mlokosa" wartosciowe. Mowic im gdzie najlepiej zdobywac doswiadczenie, jakie potwory zabijac, pomagac na polowaniach.
Dla niektorych moj pomysl moze sie wydawac nie realny, nieciekawy lub wrecz glupi, ale dla mnie to jest doskonaly pomysl. Wyobrazcie sobie swita pelen kulturalnych, pomocnych graczy, ktorzy pomagaja slabszym od siebie.
Czy tak nie byloby lepiej? Czekam na wasze opinie.
  Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.