Temat: Tibia - LOL
Zobacz pojedynczy post
stary 13-04-2006, 11:48   #46
Gensioorek
Użytkownik Forum

Gensioorek's Avatar

Data dołączenia: 04 01 2005
Lokacja: Wolsztyn

Stan: Aktywny gracz
Imię: Pitakon
Profesja: Druid
Gildia: Sayans
Świat: Trimera
Poziom: 33
Skille: 21/26
Poziom mag.: 43
Gensioorek ma numer GG 1147759
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez MaveriC
jako jedyny ze starych forumowiczow... musze przyznac im <SIC> racje...
tibia....a zreszta wszystkie gry MMORPG....spadly na psy.....choc niewiem czy kiedys ...bylo lepiej...
Zadna gra mmorpg nie powoduje u mnie tego drgniecia....
A to przez te dzieciaki...nooby ...nie newbie..< tym da sie wyjasnic>
pozatym to co mnie cisnie.....TO TO ZE W ZADNEJ GRZE MMORPG NIE ISTNIEJE PRAKTYCZNIE ZADNA GILDIA KTORA TRZYMALA BY SIE ZASAD RPG!
NIE SPRZECZAJCIE SIE TYLKO ZE MNOM!! PODAJCIE NAZWY CHOCBY KILKU GILDI KTORE WYMAGAJA OD GRACZY ODTWARZANIA SWOICH POSTACI!
DLatego teraz przenioslem sie na Ryl`a 2......tam istnieje taka szansa...
i zaczolem widziec swiatelko w tunelu.....moze jednak ludzie dorastaja?
...........................
Nie raczej nie....jak byles glupi to taki pozostaniesz

My Point IS...
Grasz w MMORPG...staraj sie w to troche wczuc....inaczej zapraszam do szachow.....

Jestem tego samego zdania o Tibii-ona schodzi na psy... Gdy zaczynałem grać wszyscy moi znajomi byliśmy małymi n00bkami. Pamiętam nasze pierwsze wyprawy na PoH (wszyscy padli...), skilowanie pod dp, akcje typu "Aaa! PK na górce! Dyd ratuj"(oczywiście chodziło o pana Huntera). Kiedyś Tibia była grą, która zaskakiwała graczy. Wszyscy odwzorowywali swoimi postaciami swoje prawdziwe zachowania i cieszyli się z ciszy, spokoju, wspólnych huntów na potworki typu Dragon. Ja osobiście w Tibii osiągnąłem mało, bardzo mało. Znałem tę grę raczej od teorii, której nie potrafiłem przełożyć na praktykę. Po wprowadzeniu Skull Systemu CipSoft zapewniał, że gra będzie bezpieczniejsza, a jednak stało się całkiem innaczej-widzisz kolesia z Red Skullem=Uciekamyyy!!!(nawet jak miał mniejszy lv niż ty). Na prawdę wierzcie mi, że są inne MMORPGi, które są dużo bardziej rozwinięte. Ja skończyłem z Tibią-teraz gram w Conquer Online, tam polityka nie opiera się na zasadach takiech jak "Haha! Jakiś n00b zaraz go wytnę niech sie zdołuje i przestanie grać!" tylko "O jakiś newbie. Wezmę go do teama i przyleveluję. Przecierz słabszym trzeba pomagać."
W sprawie utraty itemków z eq czy bp, CO team całkiem ładnie to rozwiązał: przy deadzie stracisz tylko część sprzętu z bp, a jeśli jesteś wrednym chamem i PKujesz to gdy dorwie cię guard lub h-level to tracisz wszystko i trafiasz do więzienia.