Temat: Grafika 4d
Zobacz pojedynczy post
stary 16-04-2006, 16:42   #45
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Luthi
Człowieku wiesz co to znaczy PRęDKOść śWIATłA?
Tak, wiem

Cytuj:
Prędkość światła jest to prędkość z jaką rozchodzi się fala elektromagnetyczna (światło), w próżni i wynosi 299 792 458 m/s. Według teorii względności Alberta Einsteina jest to największa, absolutna prędkość
No i co z tego? A co jezeli OTW jest bledna?

Cytuj:
Za dużo bajek kolego. A jezeli jest predkosc wieksza TO SAM MI TO UDOWODNIJ. Bo Einstein co innego twierdził.
Bajek? Raczej otwarte myslenie. To, ze cos jest teraz pewne nie wyklucza tego, ze za 20 lat bedzie wlasnie taka bajeczka. Sama OTW podwaza teorie Newtonowskie (wrecz je neguje) a przeciez wcale nie tak dawno wszystko bylo OK. Pozatym ja nie jestem naukowce - nic nikomu nie musze udowadniac Wystarczy, ze popatrze w przeszlosc i juz widac, ze wiele teorii bylo blednych. Pewnie tak samo bedzie z teoria wzglednosci.

A jak juz zaczelismy dyskusje: gdyby ludzie na swiecie mysleli tak jak niektorzy tutaj: ze wielcy naukowcy sa nieomylni i ze musi byc tak jak oni mowia - to jeszcze zylibysmy w czasach jaskiniowcow. Ponownie proponuje przeanalizowanie zmian we wszelkich teoriach powiazanych z OTW

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger

Ostatnio edytowany przez Matek - 16-04-2006 o 16:46.
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem