Czaszka nie jest łatwym tematem do rysowania. Rysowałaś ją ze zdjęcia czy posiadasz model? Jeśli posiadasz to spróbuj narysować ją jeszcze raz, wyobrażając ją sobie jako bryłę. Najpierw owal mózgoczaszki, zaznacz orientacyjnie oczodoły, kości policzkowe, miejsca przyczepu żuchwy, postaraj sobie wyobrazić jak "funkcjonuje".
Inna rzecz...rysowanie ze zdjęć jest ZŁEEE,a kysz!
Rysowanie z fotografii nie rozwija, gdyż wszystkie zagadnienia światłocieniowe,wszystkie plamy zostały już w nich rozwiązane. Lepiej obserwować na żywo. Obserwować, obserwować i jeszcze raz obserwować, aby
zrozumieć, a nie bezmyślnie kopiować co się widzi.
Może to za wcześnie,ale spróbuj też modelować przestrzeń, na przykład za pomocą waloru. Oto mały przykład, wybacz mi stary rysunek który swoją drogą również ma masę błędów,ale na nim akurat dobrze widać o co mi chodzi:
Popatrz na bliższą i dalszą łapę/skrzydło. Zwróć uwagę jak przez zwykłe osłabienie kreski, zmniejszenie ilości detali można uzyskać efekt trójwymiarowości. Operując wszędzie światłocieniem o jednakowej intensywności uzyskasz efekt płaskorzeźby, a tego chyba nie chcemy
Wiem wiem,nie jest łatwo...

Powodzenia!
pozdrawiam
Blacko