Zobacz pojedynczy post
stary 23-04-2006, 17:48   #29
Kojotes
Rangers lead the way

Kojotes's Avatar

Data dołączenia: 25 02 2005

Profesja: Royal Paladin
Gildia: Brigade
Świat: Astera
Poziom: 140
Skille: 99/73
Poziom mag.: 23
Domyślny

Paladyn nie jest najtrudniejszą postacią (rywalizuje z nim druid ~80lev+, facc), ale gra nim nie należy do łatwych. Dist leci stosunkowo szybko, 50 można zrobić nie nudząc się zbytnio, dalej lepiej będzie expić. Przy diście ~85 1% to 200 boltów.

Bohy wbrew pozorom wcale nie są tak potrzebne paladynom na tym 35 lev. Ja swoje kupiłem właśnie wtedy i przez większą część czasu, gdzieś do ~50 lev leżały sobie w depo. Od 50 lev zacząłem expić masowo na smokach, wtedy bohy stały się użyteczne. Na wczesniejsze soldy, cyclopy, guardy bohy to było tylko 1 arm mniej i -60k przy dedzie.

Co do eq, są zasadniczo 3 koncepcje:
1. wersja "light"- plate set do jak najwyższego poziomu, później blue robe i c legsy
2. wersja "heavy"- najlepsze możliwe eq, czyli rh, dsm, golden legs + aol, na wyższych lev MPA i demon helmet
3. wersja "optimum" - knight/crown set
Ja wybieram opjcę "light", gdyż wtedy mogę zabrać więcej boltów, niż przy innych wersjach.

Na guardach nie polecam expić na 20 lev, nawet przy sporawym diście. Najmniejszy lag, resp za plecami to smiertelne zagrożenie. Soldy będą lepsze, na nich można się przemęczyć do 30 lev ze strzałami. Dist ~65, kilka uhów, bp manasów, kilka gfb i można masowo tępić guardy. Mt.Sternum raczej dla treningu niżexpienia, tam niezbyt dużo miejsca na ucieczkę. Ghostland staje się nieopłacalny przy 25 lev. Dark Catedral jest zbyt zatłoczone, by można było tam komfortowo expić Fibula beholderz tylko dla rozrywki. Tomby to miejsce w zasadzie dla paladyna na każdym lev, już nawet od ~20 do 100++ (oczywiście nie ten sam ;p ). Na larvach można klepać lev w sumie dosyć długo, ale przy 30-35 stają się nudne. Scarabów nie polecam, mają zbyt dużo hp jak na dawany exp.
Dragony proponuję paccom, od ~35 lev (1x ank), ~40 lev (3x ank), ~45+ hmmy (8x ank). Venore dragon lair nie jest miejscem przyjaznym dla paladyna przed 65 lev (mówię o największym respie- na powierzchni po prostu się nie opłaca expić). Na edron można z powodzeniem expić przy 60 lev. Co do gsów nie wypowime się, bo jeszcze nie mogę na nich komfortowo expić :/. Potrafią mnie dogonić na ~75 lev z bohami i utani hur...
Uff..
Kojotes jest offline   Odpowiedz z Cytatem