No to ja się też wypowiem:
Gram w tibie jak wszyscy na tym forum i nie mówcie że nie gracie. Bo jak byście nie grali to byście tu wogule nie zaglądali i nie interesowali się tą grą. To na wstęp.
Tibia jest to gra rpg więc wymaga wiele czasu tak jak inne gry tego typu i nie idzie tego ukryć. Jest fakt że jest to bardzo dobra gra dla relekasu po np : ciężkim dniu w szkole, pracy, meczu czy jak tam wolicie. Ja np: dopiero gram w tibie gdy zrobie zadanie i poucze sie do szkoły czyli w wolnych chwilach. Wtedy gra się lepiej bo wiesz ,że wszystko masz zrobione i wogule. W tibie gram też po to by pogadać z kolegami (najczęściej nic nie robie tylko stoje przed depo i gadam). Proponuje wam też spotkać sie kumplami z Rl i pograć w piłe (chociaż pogadać sobie). A jeśli chodzi o sprzedawanie postaci na aukcjach to nie jestem za tym, ponieważ jakiś gracz który sam nie umi wyprowadzić dobrze postaci kupi sobie taki 80 lv i wtedy kompletnie wpadnie w nałóg, a po deadzie będzie bardzo zdenerwowany ponieważ wydał na nią kupę kasy. Pacc to zupełnie inna sprawa ponieważ gry zazwyczaj sie kupuje, a utrzymanie serwrów z grą kosztuje więc...
To na tyle: NIE DAJCIE SIĘ (nie wierze że monotonne expienie wam się nie nudzi, nielepiej pouczyć sie lub coś zrobić i znowu zagrać tak jak za dawnych lat np w : FIFKE

))
Cya niezważajcie na błędy.