Inne kraje
Popytałem przez internet krewnych i w Tibii znajomych z innych krajów i:
1 Mimo iż Polska jest jednym z wielu krajów, w których wiele osób gra w Tibię (chociaż jesteśmy w czołówce) tylko u nas media zrobiły coś takiego.
2 W innych krajach w ogóle się takimi pierdołami media nie zajmują (poza programami/pismami o grach co opisują wszystko rzetelnie).
Tak więc Polska może się pochwalić "odkryciem" w Tibii internetowej szkoły podświadomie kształtującej psychopatycznych morderców - tak to media nasze genialne przedstawiły.
A po drugie sami Polacy stanowią ewenement tibijski - w innych krajach grają tyle samo (czasowo) ale my gramy inaczej - rozmawiając ze znajomymi z brazylii i meksyku potwierdziłem własną obserwację, że gracze złośliwie uprzykrzający życie (wirtualne) innym to w większości Polacy - i proszę się tego nie wypierać bo nie piszę o konkretnych osobach... Radził bym mediom zainteresować się brakiem kultury wśród pewnej części Polskich graczy...
Ale nie jest źle - w miesiąc odpracowałem już połowę z 7dmiu miesięcy...
|