Ehhh trochę dziwny ten tekst, pomimo, że w tibie nie gram więcej jak 5h na tydzień dostałem 51 pkt.....
-----------
1. Czy przebywając w pracy/szkole etc. Myślisz o tym, że wrócisz do domu i włączysz Tibię i…
B ) zdarza się - 5
W piątek w pracy sobie siedzę i myślę nad tym, co zrobię sobie, na smoczki czy może trening. 5 pkt.
2. Czy siadając do Tibi czujesz ulgę,
radość, euforię etc.
B ) zdarza się - 3
Za sprawą Guild Chata często czuję radość. 8 pkt.
3. Czy gdy przez parę dni nie możesz grać w Tibię, czujesz pustkę, frustrację, przygnębienie, nie umiesz zorganizować swojego czasu?
c ) nigdy lub bardzo rzadko - 0
W tamte wakacje jak miałem problemy z netem to się wkurzałem nie tyle na tibie co na większość gier online. 8 pkt.
4. Czy zdarza Ci się włączyć Tibię bez powodu; czy czasem najpierw włączasz Tibię, a dopiero potem zastanawiasz się co będziesz na nim robić?
B ) zdarza się - 5
To pytanie jest fajne, w pierwszym pytaniu potępiane jest myślenie co się będzie robić przed grą, w tym jest potępiane myślenie co się będzie robić dopiero po wejściu to gry. 13 pkt.
5. Czy dla Tibii zrezygnowałbyś z np. obejrzenia filmu, na który długo czekałeś, ważnego meczu etc.
B ) zdarza się - 3
Wciągnę się np. w gadki szmatki to wtedy mogę zrezygnować z meczu. 16 pkt.
6. Czy nie poszedłeś na imprezę/randkę, bo zacząłeś grać i wszystko inne stało się nieważne?
c ) nigdy lub bardzo rzadko - 0
Wogóle rzadko gram wieczorem w piątki soboty. 16 pkt.
7. Czy odkąd grasz w Tibię twoje oceny w szkole pogorszyły się?
B ) hm, czy ja wiem - 3
Hmmm, może nie jakoś masakrastycznie (kiblowanie itp.) ale średnia trochę spadła. 19 pkt.
8. Czy czujesz pieczenie oczu, bóle pleców, karku, nadgarstka, palców po zakończeniu gry w Tibię?
d ) nigdy lub bardzo rzadko - 0
Może raz, dwa razy w życiu. 19 pkt.
9. Czy spędzasz grając w Tibię - w swoim czasie wolnym - więcej niż 25 godzin tygodniowo? (*)
B ) zdarza się - 5
Zdarzyło się kilka razy. 24 pkt.
10. Czy pamiętasz konkretną liczbę godzin spędzonych przed Tibią dziennie/tygodniowo?
B ) zdarza się - 3
Tak, bo to nie są jakieś kosmiczne godziny, tylko dziennie jeśli gram to tak 3h i lulu trza, a zazwyczaj wiem co robiłem w tygodniu więc mogę sobie wyliczyć ile poświęciłem na grę. 27 pkt.
11. Czy jesz jednocześnie grając w Tibię, ponieważ szkoda Ci marnować czasu na posiłki?
a ) często - 10
Tu akurat jest moja bolączka, wiekszość posiłków jem przy biurku, więc dla tibi nie będę robić wyjątków. 37 pkt.
12. Czy leżąc w łóżku myślisz o tym jak dziś grałeś, jak expiłeś, biłeś lvl, lub, co zrobisz jutro?
d ) bardzo rzadko - 3
Nie powiem że nigdy bo bym skłamał. 40 pkt.
13. Czy w sobotę logujesz się do Tibi przed południem?
B ) zdarza się - 3
Jeśli zdążę wstać to tak, ale wtedy traktuje Tibię jako gadu gadu z rozbudowaną nieznacznie szatą graficzną. 43 pkt.
14. Czy zdarzyło Ci się położyć spać po godzinie drugiej w nocy, ponieważ grałeś w Tibię?
d ) zdarzyło się parę razy w życiu - 3
Np. setny lvl zrobiłem około 4 nad ranem. 46 pkt.
15. Masz lat:
do 25 - 4
Moja wina

. 50 pkt.
16. Płeć:
męska - 2
Moja wielka wina

. 52 pkt.
19. Uważam, że…
a ) za dużo siedzę przed Tibią - (-1)
Tylko ja to przerobiłem sobie na "Uważam, że za dużo
siedziałem przed Tibią" 51 pkt.