@emilok
Dobrze, rozumiem, ja wcale nie potepiam tego co mowisz, i nie twierdzie ze jestes w bledzie, nasze zdanie poprostu sie ruzni, ty znasz moje stanowisko, ja znam twoje. Obaj przyjelismy je do wiadomosci i tyle. Tylko widzisz nalug to nie jest cos latwego do zdefiniowania, dobrze to wiem poniewaz sam jestem uzalezniony od nikotyny, ale sa ruzne inne wydawaloby sie smieszne uzaleznienia, jak od np. czekolady, coli, od sluchania muzyki, czy nawet od pstrykania palcami, co nie zmienia faktu iz sa uzaleznieniami. To przedmioty sa dla czlowieka, nie czlowiek dla przedmiotow, powiedzial mi kiedys pewien calkiem madry profesor, i chyba mial racje.
Spojrz teraz od drugiej strony, to ze wypelniles ten test, i wyszlo iz jestes na granicy uzaleznienia, zwrucilo twoja uwage na problem, to ze dyskutujesz ze mna dowodzi tego ze chcesz sie przed uzaleznieniem bronic, i to juz dobrze, przynajkniej wiesz ze cienka czrwona linia jest znacznie wczesniej niz wiekszosc z nas mysli.
@lukaszby
Kto mieczem wojuje od miecza ginie, chcialoby sie zec

na samym poczaku poruszony byl problem dziewczyny i walczymy nim do samego konca. Przeciez kazdy z nas wie ze kobiecie trzeba posiwecac duzo czasu, jezeli odkroi sie od niego 4h na granie w Tibie zostanie go niewiele, i tylko prosze mi nie mowic ze mozna miec dziewczyne w Tibii, bo to juz tylko spelnienie marzen uzaleznionego

A single wcale nie sa w modzie, zapewniam, no chyba ze ktos ma 14 lat u nie wie do czego sluza dziewczynki

I znowu sie do mnie ktos przyczepi
A TA CZESC ADRESUJE DO WSZYSTKICH!
JA NIKOGO NIE POTEPIAM, NIE WYTYKAM, NIE WYSMIEWA, JA TYLKO I WYLACZNIE ZWRACAM UWAGE NA PROBLEM, JEZELI KTOS POCZUJE SIE URAZONY, PRZEPRASZAM.
APELUJE TAKZE O UCZCIWE WYPELNIANIE TESTU, I UCZCIWY UDZIAL W ANKIECIE! I TAK NIKT WAS Z TEGO POTEM NIE ROZLICZY, A JEDYNIE SKALA BEDZIE WIARYGODNIEJSZA.