Kolejność chronologiczna (wg platform też)
- Dune 2 [Westwood]
- The Settlers [Blue Byte]
- Syndicate [Bullfrog]
- NFS 3: Hot Pursuit [EA]
- Resident Evil 2 [Capcom]
- Tekken 3 [Namco]
- THPS 2 [Neversoft]
- Starcraft [Blizzard]
- Counter Strike [Valve]
1 <- Boże ile nocy nieprzespanych, ile harvesterów wciągnietych pod piaski tego to nikt nie spamięta.
2 <- Boski tryb podzielonego ekranu, kumpel przynosił myszkę i jazda, kilkutygodniowe potyczki to była normalka.
3 <- Ta gra to było mistrzostwo świata, miałem polską wersję językową na amige i mogłem w to grać calutki tydzień z przerwą tylko na sen
4 <- Najlepszy NF jakikiedykolwiek uwidział światło dzienne, i to koniecznie w wersji PSX nie PC.
5 <- Kiedy miałem tę grę, 6-7 lat temu, bałem się w to grać po zmroku i samemu w domu.
6 <- Mistrz osiedla do was mówi, wspaniałe rozwiązanie podnoszące rozdzielczość obrazu, zero ściemniania czysta walka.
7 <- Super wymiatająca plansza HANGAR, wspaniałe rozwiązania. Następne części to już przerost formu nad treścią.
8 <- Tego nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. Najpopularniejszy RTS wszechczasów.
9 <- Gra wciąga jak narkotyk; idziesz, wsłuch.ujesz się, słyszysz ciche stąpnięcie, tratatatata, patrzysz jak zza pudła ospale, ociągając się wypada ciało przeciwnika, spoglądasz dalej, widzisz ładunek wybuchowy, szybki klik c3 (dla niegrających "Need backup!"), szukasz schronienia, grasz w ciągłym skupieniu. Cud miód i orzeszki .