Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Venderer
Tak wszystko pięknie ładnie, ale tylko 1 różdżka druida jest cięższa o 20 cap i jest to....... SNAKEBITE ROD... No chyba, że masz zamiar na 7 lvlu chodzić z HMMami, albo na hunty brać Snakebite roda...
A jeśli mamy iść twoim tokiem myślenia to Tempest Rod jest od Inferno Wanda lżejszy o 10 cap, czyli 40 strzałów HMM więc tutaj wygrywa druid  (Bo raczej od tych wyższych lvli używa się HMM -.-)
|
Może i racja ;P jednak temest rod ma 1 kratkę zasięgu, co czyni ją nieco marnym wyborem na takie np. guardy, lub wspomniane przez kogoś wcześniej dragi, zakładając, że nie ma się jeszcze dość wysokiego lvl.
Cytuj:
No świetnie ale tu sam sobie przeczysz bo porównujesz FACC druida do PACC sorca. Więc jeśli druid nie może używać E sio to sorc nie może używać UE i basta. -.^ A Wawe'y nie są, aż tak przydatne.
|
Dlatego napisałem "rzadziej UE". Chodziło mi o to, że sorc MA leczące czary (nie leczy innych, ale leczące czary ma), a druid nie ma czarów ofensywnych. Jednak e-wave i tak się liczy, a jest przydatny, oj jest, tylko trzeba trochę wprawy^^.
Cytuj:
Dobrą przewagą druida jest bardzo szybka kasa (UHy) i jeśli się postaramy to prot. Uhy zawsze są potrzebne i zawsze znajdzie się jakiś Hi lv knight który je kupi i zaoferuje ochrone (Szczególnie po upie gdy znikły farmy drutów)...
|
UHy nie są taką szybką kasą. Bardziej opłaci się expić (bo 1 uh to co 10 min te 150 gp przy cenie 3k/bp, nie zarobisz 150 gp w 10 min expiąc?). Protekcja - tu się zgadzam, jednak zależy od ceny. Jak widzę druidów sprzedających UHy po 3,2k/bp to niejednemu highlevelowi bardziej opłaci się kupić w sklepie niż doszukiwać się na trade np. 10 bp UH (na większy hunt), na których nie oszczędzi wiele. Więc poza protekcją te przewagi szybciutko znikają
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Flashman
Uchać? No dobra chyba każdy wie że są UHy nie? Nie bądź taki szczegółowy bo mi chodziło o kontekst.
Ja nie pisze o PS u druida bo tego nawet nie warto kupywać chyba że masz za dużo kasy, dużo czasy wolnego i nie msaz na co spalać many
Ta exura gran jest dobra ale trzeba jej często uzywać. Juz lepiej użyć exury vity choć ta bierze trochę many.
|
A będę szczegółowy, będę!:> Nawet do "msaz" zamiast "masz" się przyczepię, a co!;p A odnośnie exury gran i vity - ja wolę wyleczyć się do pełna za 80-120 many, niż do pełna za 160 many... ofc zależy od sytuacji, w nagłym zagrożeniu lepiej tą vitkę rzucić.